Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δύο νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Γόνιμη υπήρξε η συνάντηση του Δημάρχου, σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργο Δέδε, στην Αθήνα, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συνέχιση της χρηματοδότησης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Καλαμάτα. Εντάσσονται, λοιπόν, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 δύο σημαντικά έργα και συγκεκριμένα:

A. Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγών ομβρίων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, δηλαδή από το πρώην εξοχικό κέντρο Καλλιάνη μέχρι το Νέδοντα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.000.000 €. Το έργο αυτό έχει καθοριστική σημασία, διότι θα συγκεντρώνει όλα τα νερά της βορειοανατολικής περιοχής της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να μην ασκείται μεγάλη πίεση στους χειμάρρους, οι οποίοι απορρέουν στην ανατολική πλευρά της πόλης
Β) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας - Β΄ φάση (τμήμα από το Νοσοκομείο έως διασταύρωση προς Μεσσήνη). Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.500.000 €. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του αντπλημμυρικού έργου από τη Θουρία μέχρι την Καλαμάτα, έργου με επίσης πολύ μεγάλη σημασία, ώστε να παύσουν οι πλημμύρες και στην περιοχή του Νοσοκομείου, του ΤΕΙ, επί του εθνικού δρόμου και κατάντη αυτού κ.λπ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech