Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εγκαίνια έκθεσης κεραμικής την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η δραστηριοποίηση του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, επί τριάντα και πλέον χρόνια, στον τομέα της κεραμικής, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη στην Καλαμάτα μιας σχολής κεραμικής, κατά την εκτίμηση του Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Το αποτέλεσμα είναι να δραστηριοποιούνται στην πόλη και την περιοχή της πολλοί κεραμίστες, εκ των οποίων 10 θα δείξουν το έργο τους σε έκθεση κεραμικής, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20.30, στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιάσουν έργα τους ο Πάνος Αδαλόπουλος, η Εριέτα Βερναδάκη, η Μαρία Θάνου, η Μαριανέλη Καρέλλου, ο Δημήτρης Κούμανης, η Κωνσταντίνα Μαλιαρού, η Μαρία Μπουρίκα, η Μαρία Νανόπουλου, η Καλλιόπη Πανοπούλου και ο Αριστείδης Στασινάκης.
Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο κ. Λαμπρινίδης ανέφερε ότι το Εικαστικό Εργαστήρι ξεκινά φέτος τις εκδηλώσεις του με αφιέρωμα στους Μεσσήνιους κεραμίστες. Έχουν επιλεγεί έργα που «στέκονται» πανελλαδικά, δεδομένου ότι η δραστηριοποίηση του Εργαστηρίου Κεραμικής έχει οδηγήσει στην απόκτηση τεχνογνωσίας που δεν υπάρχει ούτε σε σχολές της Αθήνας. Στην Καλαμάτα, πάνω από τετρακόσια άτομα έχουν σπουδάσει κεραμική στο Εικαστικό Εργαστήρι, ορισμένοι εκ των οποίων για πολλά χρόνια.
Η Κωνσταντίνα Μαλιαρού είναι κεραμίστρια και δασκάλα επί 30 χρόνια στο Εικαστικό Εργαστήρι, όπου διδάσκει πλήθος μορφών κεραμικής. Πολλοί από τους σημερινούς κεραμίστες υπήρξαν μαθητές της. Η κα Μαλιαρού ανέφερε ότι το Εργαστήρι Κεραμικής είναι πλήρως εξοπλισμένο: διαθέτει τρία καμίνια, πέντε τροχούς, έναν κήπο για ανοιχτά ψησίματα και σε αυτό μπορεί κανείς να διδαχθεί την κατασκευή νεολιθικών, μινωϊκών και βυζαντινών αντιγράφων, να παρακολουθήσει μαθήματα κεραμικής με σύγχρονες τεχνικές, καθώς επίσης και να κατασκευάσει πορσελάνη, αβεντουρίνες, ρακού ή να κάνει πρωτόγονα ψησίματα.
Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να κάνει δοκιμαστικά δύο ή τρία μαθήματα, για να δει εάν μπορεί να εκφραστεί μέσω της κεραμικής.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00 έως 21.00 και το Σάββατο 10.00 έως 17.00.

Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8, Παραλία Καλαμάτας, τηλέφωνο 27210 28864

 

1-P9221444_Medium.JPGekthesh-keramikwn__1.jpgekthesh-keramikwn__2_Medium.JPGekthesh-keramikwn__3.jpgekthesh-keramikwn__4_Medium.JPGekthesh-keramikwn__5.jpgekthesh-keramikwn__6.jpgekthesh-keramikwn__7_Medium.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech