Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στο Δημαρχείο εκπρόσωποι των μαθητών του 6ου Ενιαίου Λυκείου και του 4ου ΕΠΑΛ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, εκπρόσωποι των μαθητών του 6ου Ενιαίου Λυκείου και του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, τα οποία στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και τελούν υπό κατάληψη, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Οι μαθητές παρουσίασαν στο Δήμαρχο τα γνωστά προβλήματα υποδομών του συγκροτήματος.

Ο Π. Νίκας ενημέρωσε τα παιδιά ότι το συγκρότημα αυτό έχει κατασκευαστεί από τον ΟΣΚ, είναι προβληματικό από τότε που λειτούργησε, εδώ και δεκαετίες, είναι ένα «άρρωστο» κτήριο με δομικά προβλήματα και το μεγαλύτερο ζήτημά του είναι η υγρασία, που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο - κατά τη μελέτη - με καθαιρέσεις των παλαιών μονώσεων και τοποθέτηση νέων, ενώ είναι αναγκαία η αλλαγή καλωδιώσεων κ.λπ. Δηλαδή, το κόστος εργασιών είναι πάνω από 500.000 ευρώ.
Ο Δήμος Καλαμάτας, με δικούς του πόρους, έδωσε πάλι σε λειτουργία το Κλειστό Γυμναστήριο του συγκροτήματος, όπου απομένουν εργασίες πλήρους μόνωσης της οροφής και θα συνεχίσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να παρεμβαίνει, ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.
Η εξάλειψη των προβλημάτων μπορεί να γίνει μόνο με χρηματοδότηση από το Κράτος και εφαρμογή της μελέτης της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). Με την ευκαιρία της παρουσίας των μαθητών, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα στείλει άμεσα, για άλλη μία φορά, έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών για υπενθύμιση και χρηματοδότηση.

P9281473_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech