Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύμβαση για ένα μεγάλο έργο αποχέτευσης ομβρίων

Αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, θα υπογραφεί στο Δημαρχείο το συμφωνητικό για την πραγματοποίηση του έργου: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας - Α΄ φάση: τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο», με προϋπολογισμό 2.952.000 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Ανάδοχος αναδείχθηκε σε σχετικό διαγωνισμό η Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,50%. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σχετική απόφαση δέσμευσης και μεταβίβασης της πίστωσης στο Δήμο Καλαμάτας υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο για δεκαετίες ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής, δεδομένου ότι ο παλιός εθνικός δρόμος, δυστυχώς, δεν έχει έργο διαχείρισης ομβρίων, με αποτέλεσμα στην πρώτη νεροποντή να υποφέρουν οι ιδιοκτησίες, ιδίως κατάντη αυτού.
Ακολουθεί η Β΄ φάση του έργου, στο τμήμα από το Νοσοκομείο έως τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα, με προϋπολογισμό 2.500.000 €. Το έργο αυτό εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μαζί με εκείνο του συλλεκτήρα αγωγών ομβρίων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, δηλαδή από το πρώην εξοχικό κέντρο Καλλιάνη μέχρι το Νέδοντα, ύστερα από επίσκεψη του Δημάρχου στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech