Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στην 43η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΤΗΣ 7/9/2016

α) ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΔΡΟΜΩΝ Κ.ΛΠ.

katharismoi-plhmmyrvn 7 1

1. Απευθείας ανάθεση εργασιών αντιμετώπισης των συνεπειών της πλημμύρας της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η σχετική κατεπείγουσα απόφαση του Δημάρχου, για εργασίες αποκατάστασης βατότητας οδών και καθαρισμούς με μισθωμένα μηχανήματα και οχήματα, σε όλο το εύρος του Δήμου Καλαμάτας, ύψους 119.979,92 ευρώ με το ΦΠΑ.

β) ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

DSCF4396 Medium

2. Ανάθεση εργολαβιών αποκατάστασης αγροτικής οδοποιΐας και βλαβών κοιμητηρίων του Δήμου Καλαμάτας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η ανάθεση εργολαβιών αποκατάστασης βλαβών αγροτικής οδοποιΐας στη ΔΕ Αρφαρών προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, στη ΔΕ Θουρίας 50.000 ευρώ, στη ΔΕ Άριος 30.000 ευρώ, στις ορεινές Κοινότητες του Ταϋγέτου, στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια 50.000 ευρώ, στον Αντικάλαμο, το Ασπρόχωμα και τη Σπερχογεία καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας 60.000 ευρώ. Ακόμη, εγκρίθηκε η ανάθεση εργολαβίας προϋπολογισμού 15.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών (μανδρότοιχοι κ.λπ.) σε Κοιμητήρια.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Για τα συγκεκριμένα θέματα, ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είκοσι δύο ημέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα, καθένας μπορεί να αξιολογήσει την προσφορά όλων μας. Ο Δήμος ενοικίασε δεκάδες μηχανήματα και βαρέα οχήματα ιδιωτών, για αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων και καθαρισμούς και θα καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα, ύψους 120.000 ευρώ, την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης, την προσεχή εβδομάδα ξεκινά η αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, η οποία είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ενώ θα γίνουν εργασίες προϋπολογισμού 15.000 ευρώ για την αποκατάσταση των Κοιμητηρίων. Ελπίζουμε ότι και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την πλευρά των Υπουργείων θα υπάρξουν αντίστοιχες παρεμβάσεις, του καθενός στον τομέα αρμοδιοτήτων του».
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

4. Έγκριση απόφασης Δημάρχου περί ανάθεσης της στέγασης και σίτισης πληγέντων από τις πλημμύρες δημοτών. Εγκρίθηκε η απόφαση του Δημάρχου για τη διαμονή συμπολιτών μας σε ξενοδοχείο, δεδομένου ότι οι οικίες τους έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και επειδή αυτοί δε διαθέτουν πόρους ή συγγενικό περιβάλλον προκειμένου να φιλοξενηθούν. Η δαπάνη θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πιστώσεις που θα μεταφερθούν στο Δήμο Καλαμάτας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
5. Προμήθεια τροφίμων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η διακήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για είδη κρεοπωλείου, κατεψυγμένα, άρτο - αρτοσκευάσματα και ελαιόλαδο, προϋπολογισμού 40.475,50 ευρώ με το ΦΠΑ, δεδομένου ότι δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες σε σχετικό ανοικτό κανονικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
6. Συγκρότηση επιτροπών. Δε συζητήθηκε.
7. Έγκριση ή μη άσκησης προσφυγής κατά της υπ' αριθμ. 59241/4247/27-7-2016 [ΑΔΑ 6ΓΑ0ΟΡ1Φ-ΖΟ7] απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. Εγκρίθηκε η άσκηση προσφυγής.
8. Αποδέσμευση πιστώσεων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.
9. Παράταση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΙΟΣ

10. Ανάθεση έργου επισκευή γηπέδου Άριος (εκτός ημερησίας διατάξεως). Μετά την άρνηση του αναδόχου Αλεξίου Τσάλλου να υπογράψει σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευή γηπέδου Άριος» και την αποδοχή εκτέλεσης του έργου εκ μέρους του επομένου κατά σειρά μειοδότη, Naquatec Ανώνυμης Κατασκευαστικής Εταιρείας, εγκρίθηκε η ανάθεσή του στην εταιρεία Naquatec, η οποία προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 33% επί προϋπολογισμού μελέτης 12.700 ευρώ με το ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις – μεταξύ άλλων – συντήρησης στην περίφραξη, επισκευής των τερμάτων του γηπέδου 5x5 στα οποία θα τοποθετηθούν δίχτυα, κατασκευής αγωγού αποχέτευσης των αποδυτηρίων ώστε να αντικατασταθεί ο αποφραχθείς υπάρχων αγωγός και προμήθειας και τοποθέτησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των φωτιστικών ιστών.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ 

ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Ομόφωνα η Επιτροπή αποδέχθηκε τη δωρεά εκ μέρους της Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική ΑΕ του μνημείου Μικρασίας και Μικρασιατών. Σε σχετικό έγγραφο της εταιρείας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το συγκεκριμένο έργο φιλοτεχνήθηκε με πρόβλεψη να τοποθετηθεί εντός του χώρου της μαρίνας Καλαμάτας. Όμως, σεβόμενοι την επιθυμία των περιοίκων, απογόνων των εκατοντάδων προσφύγων Μικρασιατών, αποδεχτήκαμε τη μεταφορά και τοποθέτηση του έργου στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αναλήψεως, όπου ήταν και το κέντρο του ομώνυμου προσφυγικού οικισμού και βρίσκεται σε απόσταση μόλις μερικών δεκάδων μέτρων από τη μαρίνα».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech