Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προσφορά λογισμικού για διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου 2016, ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συνάνθρωπός μας με αναπηρία Πέτρος Καλούπης, ιδρυτής του www.disabledbook.com επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία της Νέλλης Κουβελάκη, υπεύθυνης εθελοντικής δράσης του Wheelling2help και της υπεύθυνης διαδικτυακής επικοινωνίας του Wheelling2help, Έφης Σπηλιόπουλου. Ο κ. Καλούπης προσέφερε στο Δήμαρχο λογισμικό, αξίας 18.000 ευρώ όπως ανέφερε, το οποίο μπορεί να μετατρέψει την ιστοσελίδα του Δήμου με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από τα άτομα με αναπηρία. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα, στον οποίο προσφέρεται το λογισμικό αυτό.

Ο κ. Καλούπης εξήγησε στο Δήμαρχο ότι έχει φτιάξει το αντίστοιχο του facebook για άτομα με ειδικές ανάγκες (www.disabledbook.com), το οποίο έχει 100.000 χρήστες. Το λογισμικό που προσέφερε, όπως ανέφερε, δίδει τη δυνατότητα στο άτομο με ειδικές ανάγκες να μετακινεί την πλατφόρμα με το πόδι ή το κεφάλι του και να διαβάζει την οθόνη.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Καλούπη και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου τα τελευταία χρόνια για βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη, όσον αφορά στα άτομα με αναπηρία. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος έχει κατασκευάσει ράμπες πρόσβασης, οι οποίες θα γίνουν πολύ περισσότερες μέσω νέας εργολαβίας, που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προμηθευτεί και εγκαταστήσει τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό Seatrac, που επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Προγραμματίζεται, μάλιστα, η αγορά και τοποθέτηση και δεύτερου τέτοιου μηχανισμού σε παραλία του Δήμου Καλαμάτας. Τόνισε, δε, ότι οι δράσεις του Δήμου για την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, σε συνεργασία με τους φορείς που τους εκπροσωπούν, θα συνεχισθούν.

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech