Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ολοκληρώνεται το σύμπλεγμα γλυπτών με την Ελλάδα που στεφανώνει τον αγωνιστή

Προς ολοκλήρωση βαίνει η φιλοτέχνηση συμπλέγματος αγαλμάτων για την εθνεγερσία, όπως ανέφερε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στο Δήμαρχο ο γλύπτης Νίκος Ι. Γεωργίου, που σμιλεύει τα αγάλματα, δωρεάς της Καλαματιανής εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου.Τα γλυπτά είναι ολόγλυφα και το σύμπλεγμα αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όσον αφορά στη δημιουργία του. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και τοποθετηθεί το Νοέμβριο του 2016, όπως γνωστοποίησε ο καλλιτέχνης στο Δήμαρχο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για σύμπλεγμα αγαλμάτων που παριστάνει την Ελλάδα να στεφανώνει τον αγωνιστή του 1821, το οποίο η κυρία Παπαδοπούλου προσφέρει στην Καλαμάτα, σε συνέχεια της δωρεάς αγάλματος που αναπαριστά την Ελευθερία.
Τα νέα γλυπτά θα εγκατασταθούν στη νότια απόληξη του πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Ο Δήμαρχος συζήτησε με το γλύπτη θέματα διαμόρφωσης του χώρου, ώστε να αναδεικνύεται αυτό το σπουδαίο σύμπλεγμα γλυπτών, ενώ με εντολή του πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον κ. Γεωργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας.
Η διαμόρφωση του χώρου έχει ξεκινήσει, με σκυροδέτηση της υποδομής για την τοποθέτηση του συμπλέγματος αγαλμάτων.
Για την ανάδειξη του σημείου αυτού, θα πραγματοποιηθούν, επίσης, φυτεύσεις και εγκατάσταση φωτισμού.

agalmata-iolandhs425_Medium.jpgPA051777_Medium.JPGPA051778_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech