Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση στην Τρίπολη για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 - 2020 και ειδικότερα των δράσεων που αφορούν στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης διοργανώνει συνάντηση εργασίας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, θα συζητηθούν οι διαδικασίες εφαρμογής (προδιαγραφές στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σχέδια δράσης, κριτήρια αξιολόγησης κ.λπ.), το πλαίσιο διαχείρισης (ανάληψη καθηκόντων διαχείρισης των σχεδίων δράσης, ανά κατηγορία περιοχής ) και η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (θεματικοί στόχοι, επενδυτικές προτεραιότητες, ενδεικτικές δράσεις).

Υπενθυμίζεται ότι για την Καλαμάτα έχει αποφασισθεί να γίνει ένταξη στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης δύο περιοχών:
α. της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και με βάθος μέχρι περίπου το ύψος της οδού Kρήτης
β. του ευρέος Ιστορικού Κέντρου, δηλαδή της περιοχής που οριοθετείται ως εξής: Παν. Καίσαρη - Φαρών - πλατεία Φραγκόλιμνας - Υπαπαντής - Αριστομένους.
Για την εκπόνηση μελετών για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Καλαμάτας θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech