Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 13 Οκτωβρίου 2016

Στην 45η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Αποδοχή δωρεάς βιβλίων. Έγινε αποδεκτή η δωρεά 72 βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα οποία προσέφεραν η Γωγώ Περιβολαράκη και ο Κλεάνθης Βοσνάκης.

2. Προσωρινή απαλλαγή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή εκτέλεσης του έργου «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο». Ανεβλήθη.

3. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

mousiko-sxoleio

5. Παράταση της συμβάσεως για την «Προμήθεια πλήρους μεσημεριανού γεύματος για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας». Απεσύρθη λόγω ολοκληρώσεως της διαδικασίας του νέου διαγωνισμού.
6. Επί του πρακτικού αξιολόγησης των τεχνικών προδιαγραφών της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για «προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου Καλαμάτας» και της εισήγησης επί των υποβληθεισών ενστάσεων. Έγινε εν μέρει δεκτή η ένσταση της εταιρείας Β. Καυκάς ΑΕ και ο διαγωνισμός συνεχίζεται με δύο διαγωνιζόμενους (Β. Καυκάς ΑΕ και Ρουμελιώτης Θ.) και με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.
7. Έγκριση προμήθειας με συνοπτικό διαγωνισμό, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και κριτήριο ανάθεσης για την «Προμήθεια ειδών σιδηροπωλείου, χρωμάτων κ.λπ.». Εγκρίθηκε προμήθεια προϋπολογισμού 70.945,12 ευρώ με το ΦΠΑ για είδη σιδηροπωλείου, χρώματα και ειδικά χρώματα διαγράμμισης.
8. Έγκριση προμήθειας με συνοπτικό διαγωνισμό, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και κριτήριο ανάθεσης για την «Προμήθεια ανταλλακτικών υλικών για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας έτους 2016». Εγκρίθηκε προμήθεια προϋπολογισμού 19.517,60 ευρώ με το ΦΠΑ.
9. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού – κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – αξιοποίηση ανακυκλώσιμων». Ανεβλήθη προκειμένου να παρευρεθεί στέλεχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την παροχή διευκρινίσεων.

DSCN9976 Medium

10. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση και αξιοποίηση του ισογείου κτηρίου (02) εντός του χώρου του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας. Πρόκειται για την ισόγεια αποθήκη του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, συνολικού εμβαδού 310 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτιστικών - ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται από 1/12/2016 έως 15/1/2017, ενώ επιτρέπονται μέχρι 2 επαναμισθώσεις. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 10.000 ευρώ για την περίοδο της μισθώσεως.
11. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

12. Απαλλαγή πλημμυροπαθών από δημοτικά τέλη - συμπλήρωση της υπ' αριθμόν 389/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Συμπληρώθηκε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως εξής: «Προϋπόθεση για την ανωτέρω απαλλαγή (σ.σ. πλημμυροπαθών από τα δημοτικά τέλη για 1 χρόνο για την πρώτη κατοικία) αποτελεί η υποβολή αίτησης από τους πληγέντες, συνοδευόμενη από σχετική βεβαίωση του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Νομού Μεσσηνίας ή από βεβαίωση της Διεύθυνσης Πρόνοιας ή αντίγραφο Απόφασης Δημάρχου, με την οποία ο αιτών κρίθηκε δικαιούχος αποζημίωσης ή και οικονομικής ενίσχυσης πλημμυροπαθών, καθώς και αντιγράφου του εντύπου φορολογικής δήλωσης Ε 1 για το φορολογικό έτος 2015 (μόνο για τις κατοικίες).

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech