Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Στην 20ή/2016 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.

Προ ημερησίας διατάξεως, στη διαδικασία ελέγχου, κυριάρχησαν ερωτήσεις σχετικά με την υποστήριξη των πλημμυροπαθών και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

 katharismoi-plhmmyrvn 8

Σε ερώτηση για την υποστήριξη των πλημμυροπαθών, ο Δήμαρχος απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή έκανε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία και ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες για την καταβολή επιδομάτων με έκτακτες συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν έχει αποστείλει χρήματα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να καταβληθούν τα επιδόματα στους πλημμυροπαθείς. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

b

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ταχθεί υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, γιατί έχει αποδειχθεί ότι η τοπική διαχείριση αντιμετωπίζει αξεπέραστα προβλήματα (βασικό πρόβλημα το υπόλειμμα) και μόνο ως λύση ανάγκης μπορεί να επιλέγει. Μετά την κυβερνητική επιλογή, που είναι η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων και στην Πελοπόννησο, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του αναδόχου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η προώθηση του διαγωνισμού της τοπικής διαχείρισης στο Δήμο Καλαμάτας γίνεται διότι υφίσταται η εκτίμηση πως θα υπάρξει καθυστέρηση των διαδικασιών της κεντρικής διαχείρισης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η τοπική διαχείριση θα ανασταλεί όταν αρχίσει η διαδικασία κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Την επόμενη, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την παρουσία των διευθυντικών στελεχών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και του αρμοδίου Αντιδημάρχου, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι όροι του διαγωνισμού της τοπικής διαχείρισης.

 

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ «ΟΥΖΑΚΙΑ»

ouzakiaa-

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι από την 1η Οκτωβρίου 2016 μέχρι ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του έργου «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο», στη ζώνη ανάπλασης από την οδό Ξενοφώντος μέχρι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων δε θα πληρώνουν τέλη κατάληψης δημοτικών χώρων οι καταστηματάρχες.

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Το Σώμα ενέκρινε χρησιδάνειο, με το οποίο παραχωρείται δωρεάν για 30 χρόνια το πρώην Δημοτικό Σχολείο Αντικαλάμου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ώστε να στεγασθεί το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Παράλληλα, σε ώρες μη λειτουργίας της σχολής αυτής, το κτήριο θα καλύπτει τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Αντικαλάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Σημειώνεται ότι στο κτήριο του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, όπου τώρα εδρεύει η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών θα στεγασθεί η ΔΕΥΑΚ, αφού προηγηθούν επισκευές, για τις οποίες είναι έτοιμη η μελέτη, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

 

5ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που αποτελεί σημαντική δραστηριότητα και να τη θέσει υπό την αιγίδα του Δήμου.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτείται 11μελές συμβούλιο για την προώθηση της ομαλής ένταξης μεταναστών, στο οποίο θα συμμετέχουν 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και μεταναστών. 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech