Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πολύς κόσμος και ποικιλία προϊόντων στην παραδοσιακή αγορά στο Λαδά

Πετυχημένη υπήρξε η αγορά αγροτικών προϊόντων από τον Ταΰγετο, που για 3η φορά πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Λαδά, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, με έναρξη στις 10.00 το πρωί. Πολύς κόσμος επισκέφθηκε την πλατεία του χωριού, με τη θαυμάσια θέα, για να δει από κοντά και να προμηθευτεί κάστανα, πατάτες, καρύδια, μήλα, ρίγανη, ντομάτες, σκουρίχια, φασόλια, διάφορα λαχανικά, μέλι, ψωμί ζυμωτό, κρασί κ.λπ., από παραγωγούς του Λαδά, καθώς και από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους Λαδαίους που κάνουν αυτό το πανέμορφο πανηγύρι, με την υποστήριξη του Δήμου. Είναι μια προσπάθεια ενάντια στην εγκατάλειψη της υπαίθρου και το μαράζωμα ιδίως της κτηνοτροφίας. Ευχήθηκε δε να είναι οι κάτοικοι πάντοτε αγαπημένοι και μονιασμένοι και στο Λαδά και σε όλα τα χωριά της περιοχής Αλαγονίας
Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λαδά στήθηκε, επίσης, παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Λαδαίων, από τις 12.00 και μετά. Προσφέρθηκαν δωρεάν από το Σύλλογο ψωμί, παξιμάδια, τυρί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ενώ διαθέσιμα ήσαν και άλλα εδέσματα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Λαδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech