Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λαμπρή υπήρξε η συναυλία με Καβάκο, Σίμοβιτς και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Συγκίνησε το κοινό, συνεπήρε τους γνώστες της κλασικής μουσικής, ανέδειξε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ως πολυχρηστικό εργαλείο πολιτισμού, προέβαλε την Καλαμάτα ως υπερτοπικό πόλο πολιτιστικής ανάπτυξης, ενώ συνέδεσε τη μουσική και με την οικειοθελή προσφορά υπέρ ενός κοινωφελούς σκοπού η λαμπρή συναυλία που έδωσαν ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Ρόμαν Σίμοβιτς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Ρόμαν Σίμοβιτς έπαιξαν αφιλοκερδώς και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε το Μέγαρο Χορού, του οποίου ο λόγος ύπαρξης αναδεικνύεται με τέτοια μεγάλου βεληνεκούς γεγονότα, ενώ υποστήριξε οικονομικά και οργανωτικά την πραγματοποίηση της συναυλίας.

 

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΕ ΔΙΤΤΟ ΡΟΛΟ

Ο Λεωνίδας Καβάκος, πέραν του γεγονότος ότι έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως κορυφαίος βιολιστής, έχει εδώ και μερικά χρόνια επεκτείνει τη μουσική του δράση και στη μουσική διεύθυνση - με ιδιαίτερη επιτυχία. Με το διττό μουσικό του ρόλο, του αρχιμουσικού και του σολίστ, εμφανίσθηκε και στη συναυλία της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016. Ως σολίστ έπαιξε μαζί με τον σπουδαίο Ρόμαν Σίμοβιτς, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, στο διπλό κοντσέρτο για βιολί του Γ.Σ. Μπαχ. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιέλαβε ακόμα τη Συμφωνία «του Λιντς» του Μότσαρτ και τη Δεύτερη Συμφωνία του Σούμαν, με τον Λεωνίδα Καβάκο στο πόντιουμ.
Μετά το πέρας της συναυλίας, ο Δήμαρχος συνάντησε τον κ. Καβάκο, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του, δίδοντας και θερμά συγχαρητήρια τόσο για τις επιδόσεις του ιδίου, όσο και του κ. Σίμοβιτς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Επίσης, συμφωνήθηκε να έχει ο κ. Καβάκος συμμετοχή και στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα μέσα σε λίγους μήνες, καθώς είχε μετάσχει και σε Gala όπερας, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 26 Ιουλίου 2016, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, με τους Δημήτρη Πλατανιά, βαρύτονο και Γιάννη Χριστόπουλο, τενόρο.

Υπενθυμίζεται ότι χορηγός φιλοξενίας για τη συναυλία της 14ης Οκτωβρίου 2016 ήταν το Filoxenia Καλαμάτας – Grecotel Hotels and Resorts.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech