Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σεμινάριο στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα: «Μουσική ερμηνεία και άγχος επί σκηνής»

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια, που θα αφορούν σε πολλούς τομείς της μουσικής δημιουργίας και εκτέλεσης.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στις 19.00, όπου θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη – παρουσίαση, πάνω σε ένα σημαντικό παράγοντα της μουσικής δραστηριότητας, που είναι το άγχος των μουσικών κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας, ενός διαγωνισμού ή μιας εξέτασης.
Ο Κωνσταντίνος Γαλάνης, καθηγητής πιάνου στα Πανεπιστήμια Liverpool University και Edge Hill University του Ηνωμένου Βασιλείου, M.Sc. in Music Performance, Ph.D. Music and Psychology θα είναι ο οδηγός σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα. Το θέμα της διάλεξης - παρουσίασης είναι: «Μουσική ερμηνεία και άγχος επί σκηνής» - 'Music Performance Anxiety'.
Οι τομείς στους οποίους θα εστιασθεί η διάλεξη είναι:
- Παρουσίαση θέματος: «Ο φόβος επί σκηνής» - 'Music performance anxiety'
- Εντοπισμός του προβλήματος σε προσωπικό επίπεδο
- Ανάλυση των εκδηλώσεων του φόβου επί σκηνής σε διαφορετικές καταστάσεις (συναυλία, εξετάσεις, πρόβα, πρακτική)
- Παρουσίαση / ανάλυση διδακτικού κύκλου για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του άγχους
- Ερωτήσεις, συζήτηση.
Σκοπός του διδακτικού κύκλου είναι να βοηθήσει τους μουσικούς να κατανοήσουν τη μουσική ερμηνεία και δημιουργία ως ένα βαθύ τρόπο έκφρασης, απαλλαγμένοι από το άγχος επί σκηνής, εστιάζοντας την προσοχή τους στις βαθύτερες έννοιες και νοήματα της μουσικής, στην ελεύθερη έκφραση και δημιουργικότητα και χτίζοντας έτσι μια βαθύτερη σχέση με τη μουσική.
Η διάλεξη απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, όλων των μουσικών οργάνων, αλλά και μαθητές θεωρητικών κατευθύνσεων όπως μουσικολογίας και σύνθεσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις παραπάνω έννοιες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech