Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προσοχή στη δήλωση σημαντικών γεγονότων της ζωής στο Ληξιαρχείο

Είναι αναγκαίο να δείχνουν προσοχή οι πολίτες για την έγκαιρη δήλωση στο Ληξιαρχείο των γεγονότων που συνδέονται με τη ζωή του ανθρώπου, όπως γάμος, διαζύγιο, γέννηση, βάπτιση, θάνατος, διότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και πρόστιμα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ο Εντεταλμένος για Διοικητικά Θέματα Δημοτικός Σύμβουλος, Θανάσης Ηλιόπουλος, έχει εκδοθεί εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία γίνεται δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο θάνατος δε δηλωθεί πριν την ταφή ενός προσώπου, ο ληξίαρχος δε δύναται να συντάξει ληξιαρχική πράξη θανάτου, παρά μόνο εφόσον εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση. Ο θάνατος επιβάλλεται να δηλωθεί στο Ληξιαρχείο μέσα σε 24 ώρες από την έκδοση σχετικής βεβαίωσης εκ μέρους του γιατρού και οπωσδήποτε πριν την ταφή.
Επίσης, εφόσον η δήλωση των λοιπών γεγονότων που συνδέονται με τη ζωή του ανθρώπου, όπως γάμος, γέννηση κ.λπ., γίνει εκτός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος, συνοδεύεται από πρόστιμο.
Η προθεσμία για τη δήλωση της γέννησης είναι 10 ημέρες από το γεγονός, για το γάμο υπάρχει προθεσμία 40 ημερών και από το αμετάκλητο του διαζυγίου ένας μήνας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech