Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο

Ο Επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τον Επικεφαλής του «Ποταμιού» στο νέο Δημαρχείο, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας υπό κοινή στέγη.
Επεσήμανε, ακόμη, πως τα ορθολογικά επιχειρήματα του κ. Θεοδωράκη και η στάση του («είναι μία φωνή λογικής») σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι βέβαιο ότι έχουν πολλούς αποδέκτες.
Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το νέο Δημαρχείο, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που έρχεται στην Καλαμάτα αντιλαμβάνεται και κάτι καινούργιο, ωραίο να έχει προστεθεί στην πόλη, το οποίο πιστώνεται στη Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για τις δύσκολες σχέσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω γραφειοκρατίας και κάθε άλλης δυστοκίας, που αναγκάζουν το Δήμο να καταβάλλει προσπάθειες χρόνων προκειμένου να διεκπεραιωθούν υποθέσεις του. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «πρέπει και εσείς, πρέπει και εμείς κι όλες οι λογικές δυνάμεις να πιέσουμε, ώστε να υπάρξει μία μεγάλη αποκεντρωτική λειτουργία στο κράτος».

 

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Ο Δήμαρχος επέδωσε στον Επικεφαλής του «Ποταμιού» τις εκθέσεις του Δήμου Καλαμάτας για τις καταστροφές από το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, ζήτησε δε από τον κ. Θεοδωράκη να υποστηρίξει, ασκώντας τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, τα αιτήματα του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών, τονίζοντας ότι υπέστη ιδιαίτερο πλήγμα ο αγροτικός τομέας. Εξήρε, επίσης, την αξία της βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, που πρέπει να υποστηρίξει ταχύτερα την Ελλάδα. Ο κ. Θεοδωράκης υποσχέθηκε να βοηθήσει το Δήμο σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα.

Πέραν αυτών, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και προσέφερε στον κ. Θεοδωράκη σχετικό προωθητικό υλικό, καθώς και τοπικά προϊόντα.
Μετά το πέρας ιδιαίτερης συζήτησης που είχε με το Δήμαρχο, ο Επικεφαλής του «Ποταμιού» δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ήρθα στην Καλαμάτα για δυο λόγους. Πρώτα για να συναντήσω το Δήμαρχο, που είναι πάντα ευχάριστο. Τον βεβαίωσα ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τα αιτήματά του και στην Αθήνα και στην Ευρώπη, και σε σχέση με τις τελευταίες καταστροφές.
Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, κυρίως, εμείς πιστεύουμε στους Δημάρχους. Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι οι Δήμαρχοι, οι Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να ενισχυθούν με ευθύνες, θα πρέπει να ενισχυθούν με πρόσωπα, θα πρέπει να ενισχυθούν με λεφτά, για να μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τους πολίτες.
Ο άλλος λόγος (της επίσκεψης) είναι για να δώσω ως κόμμα, άλλη μία φορά, το ενδιαφέρον μας στην υπόθεση του τουρισμού. Υπήρξε ένα σημαντικό συνέδριο, με στελέχη του τουρισμού από όλη την Ελλάδα, εδώ στην Καλαμάτα και θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι ο δρόμος της Ελλάδας είναι η τουριστική ανάπτυξη - όχι απλώς και μόνο η αύξηση των αφίξεων. Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει γαστρονομικός τουρισμός, σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει όλα αυτά τα καινούργια που έχουν προστεθεί στον τουρισμό και θα δώσουν στη χώρα περισσότερα λεφτά. Γιατί τι βλέπουμε; Βλέπουμε να αυξάνονται οι τουρίστες και να μειώνονται τα κατά κεφαλήν έξοδα των τουριστών στη χώρα μας. Αυτή την πορεία πρέπει να την αντιστρέψουμε και πρέπει η Ελλάδα σαν χώρα boutique, σαν χώρα «όνειρο», να εξασφαλίζει πολύ περισσότερα λεφτά από τους τουρίστες που την επισκέπτονται».

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech