Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 7 Νοεμβρίου 2016

Στην 21η / 2016 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις επί 34 θεμάτων, από τα οποία 5 εκτός ημερησίας διατάξεως. Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι εξής:

1. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ
ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

xristougenna stolismos

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Καλαμάτας φέτος θα είναι ανανεωμένος και εντυπωσιακός και οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και τη διάθεση πίστωσης 24.500 € για την κάλυψη των δαπανών, στις οποίες περιλαμβάνεται ο στολισμός. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά σε όλη την έκταση του Δήμου.

2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Σώμα ενέκρινε τη διάθεση στις Σχολικές Επιτροπές των χρημάτων, που εστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας για τις λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων.
Εγκρίθηκε η επιχορήγηση με το συνολικό ποσό των 162.795,16 €, το οποίο κατανέμεται ανά Σχολική Επιτροπή ως εξής:
1. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 82.747,58 €
2. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 80.057,58 €.

3. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτιμώντας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μετά την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, ζητεί με απόφασή του από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την παράταση ισχύος των συμβάσεων για επιπλέον 8 μήνες του ήδη υπηρετούντος προσωπικού με σύμβαση εργασίας διάρκειας 8 μηνών, με σκοπό την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. Ανάλογη απόφαση είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στο παρελθόν για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει και προσωπικά το συγκεκριμένο αίτημα, κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών.

4. ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ

mouseio-paradosiakhs-foresias

Απαγορεύεται, πλέον, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η στάθμευση επί της προσόψεως του Μουσείου Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου των Ελληνίδων (μόνιμη έκθεση της συλλογής ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γεωργίου Καρέλια») στην οδό Σταδίου 64, στην Καλαμάτα, πλην της στάθμευσης λεωφορείου. Σκοπός είναι να εξυπηρετείται λειτουργικά το Μουσείο, αλλά και να αναδεικνύονται οι προθήκες του ισογείου, οι οποίες προβάλλουν την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά.

5. ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η 41/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ

Δόθηκε έγκριση σχετικά με την ανάκληση της Απόφασης 41/2005 του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά σε προσκύρωση δημοτικού χώρου (της λαγκάδας επί της οδού Νικηφόρου Βρεττάκου) σε παρόδιους ιδιοκτήτες. Τα ρέματα δεν εκχωρούνται, δεν προσκυρώνονται και μετά από την Απόφαση ανάκλησης, ακολουθεί η διαδικασία έγκρισής της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η τοπική τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως από το Δήμο Καλαμάτας.

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΣΤΗΝ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

out-peloponnhsos-expo-

Εγκρίθηκαν η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO, η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των εξόδων και η μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου. Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν δωρεάν προϊόντα περίπου 30 τοπικών επιχειρήσεων και θα προβάλλεται, επίσης, η υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα της έκθεσης και παρατίθενται εδώ οι εκθέτες, μεταξύ των οποίων και εκείνοι από την Καλαμάτα.

7. «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

galazies-shmaies

Το Σώμα ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το έτος 2017, όσον αφορά στις ακτές «Ανατολική Καλαμάτα 1 - Ανάσταση», «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια».

8. ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

press conatainer 1

Εγκρίθηακαν οι όροι σύμβασης χρησιδανείου, μεταξύ του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, για την παραχώρηση της χρήσης ρυμουλκών και ημιρυμουλκουμένων οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει αγοράσει press-containers, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 80 τόνους απορριμμάτων συνολικά ημερησίως, ενώ έχει προβεί και στην αγορά των φορτηγών που τα ρυμουλκούν. Επειδή, όμως, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν σχέση με τα απορρίμματα ανήκουν στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, τα οχήματα αυτά μέσω ΦΟΔΣΑ εκχωρούνται στο Δήμο Καλαμάτας για αόριστο χρόνο.
Με αυτά τα οχήματα, ο Δήμος Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 80 τόνους σκουπιδιών την ημέρα συνολικά, ποσότητα που υπερκαλύπτει την τοπική παραγωγή απορριμμάτων.

9. ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων – φορέων για τη διενέργεια εκδηλώσεων:
1. «ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨ΑΡΜΟΝΙΑ¨», για τη διοργάνωση χορωδιακής εκδήλωσης
2. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΔΟΥΣΑΙΩΝ», για τη διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου του Ταϋγέτου
3. «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΗΓΑΙΩΤΩΝ», για τη διοργάνωση Γιορτής Κάστανου
4. «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Καλαμάτας.

10. ΕΝΙΑΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επειδή στις συστατικές πράξεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καλαμάτας υπήρχαν διαφορετικές προβλέψεις για τη διάρκεια της θητείας των Διοικητικών τους Συμβουλίων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποτελεί η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων το ήμισυ της Δημοτικής Περιόδου. Η απόφαση αυτή ισχύει για τα Διοικητικά Συμβούλια των εξής Νομικών Προσώπων:
i. Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
ii. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας
iii. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
iv. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
v. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας
vi. Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».
Επομένως, όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καλαμάτας θα αλλάξουν το Φεβρουάριο του 2017.

11. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίσθηκε αναπληρωτής του Δημάρχου Καλαμάτας στην Επιτροπή Χορήγησης Βεβαιώσεων σε Παραγωγούς ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας.

12. ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ

limani 2

Εγκρίθηκε Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικον. έτους 2016, αυτού του Νομικού Προσώπου του Δήμου, η οποία αφορά - μεταξύ άλλων - σε δενδροφυτεύσεις στη χερσαία ζώνη λιμένος, από το «Πανελλήνιο» μέχρι την «Ψαροπούλα». Θα φυτευθούν άμεσα εκατοντάδες δένδρα, σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας και το ποσό που έχει προϋπολογισθεί για την κάλυψη της δαπάνης ανέρχεται σε 16.000 ευρώ.

13. ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ο Δήμος, διά της Κοινωφελούς Επιχείρησής του «Φάρις» προσφέρει δωρεάν καλλιτεχνικά μαθήματα στα μέλη των Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ, στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου και στα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ. Οι δάσκαλοι προέρχονται από τις Δημοτικές Καλλιτεχνικές Σχολές και ο Δήμος επιβαρύνεται με τις αμοιβές τους για την παροχή αυτών των μαθημάτων.

14. ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ

Εγκρίθηκε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ Βιομηχανικά Σφαγεία Αγορά Καλαμάτας, η οποία αφορά στην απομάκρυνση βαρέων οχημάτων από το δυτικό τμήμα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας κάθε Σάββατο, για τη διευκόλυνση της Δημοτικής και Λαϊκής Αγοράς. Τα φορτηγά των χονδρεμπόρων θα παραμένουν εκτός Κεντρικής Αγοράς κάθε Σάββατο, από 7.00 έως 13.00, για τη διευκόλυνση στάθμευσης των ΙΧ. Κάθε χονδρέμπορος έχει δικαίωμα να αφήνει φορτηγό κατά το παραπάνω διάστημα μόνο στην προβολή του καταστήματος. Ο έλεγχος θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Δημοτική Αστυνομία και οι ποινές θα επιβάλλονται από τα όργανα των παραπάνω Υπηρεσιών, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σειρά ερωτήσεων υποβλήθηκε προς το Δήμαρχο, ο οποίος απάντησε ως εξής στις κυριότερες από αυτές:
Για τα προβλήματα από το δάκο που αφορούν στην ποσότητα και την ποιότητα του ελαιολάδου: Ο Δήμαρχος είπε ότι το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή του συνεδρίαση. Ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για την εξαίρεση των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλαμάτας και Βέργας, ο Δήμος Καλαμάτας είχε διαμαρτυρηθεί και ζήτησε να συμπεριληφθούν εκτάκτως το καλοκαίρι στους ψεκασμούς.
Για τους οφειλέτες προς το Δήμο: Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι από πλευράς Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες και έχουν μπλοκαριστεί τα ΑΦΜ οφειλετών. Το επόμενο βήμα είναι οι κατασχέσεις, αλλά η Δημοτική Αρχή είναι εξόχως προβληματισμένη εάν πρέπει να προβεί σε κάτι τέτοιο. Ο Π. Νίκας ρώτησε το Δημοτικό Συμβούλιο εάν κάποια παράταξη νομίζει ότι πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας σε αυτή τη διαδικασία.
Γενικότερα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή είναι εξαιρετικά καλή, παρά το οικονομικό βάρος λόγω της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτό φαίνεται από την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών να προστεθεί στο δημόσιο χρέος της χώρας το δάνειο, το οποίο έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελούν ύμνο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καλαμάτας. Επομένως, περιττεύει κάθε αναφορά περί αυτού του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για τη μετεγκατάσταση στο νέο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κρίνεται από όλους τους πολίτες θετικά. Όποια προβλήματα υπάρχουν, σε αυτή τη φάση της μεταστέγασης, αντιμετωπίζονται. Η Δημοτική Αρχή προτίμησε να είναι οι Αντιδήμαρχοι δυο - δυο στα γραφεία, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα με την παράδοση του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής. Επίσης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα λειτουργήσει μέσα στο 2017 αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με 150 θέσεις, στο κτήριο του νέου Δημαρχείου˙ απλώς, ο χώρος της προς το παρόν χρησιμοποιείται για την τακτοποίηση των επίπλων.
Αναφορικά με το Μέγαρο Χορού, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι μέχρι 15 Νοεμβρίου θα έχει υποβληθεί η έκθεση, η οποία θα προσδιορίζει τα χρήματα που απαιτούνται για τις επιδιορθώσεις, που είναι αναγκαίο να γίνουν. Φυσικά, το ποσόν αυτό θα διεκδικήσει ο Δήμος από τον ανάδοχο. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι τα χρήματα αυτά δε θα είναι πάρα πολλά.
Σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι μπορεί η προσφυγή του Δήμου να απορρίφθηκε, αλλά έχει περάσει πλέον ο κρίσιμος χρόνος, επομένως είναι δυνατόν να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής αιτήματος προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να αρθούν οι αδικίες, οι οποίες έχουν συμβεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Ο Δήμαρχος παρεκάλεσε την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη μείζονα μειοψηφία, λόγω των σχέσεών της με την Κυβέρνηση, να συμβάλει στην άρση των αδικιών για τις οποίες ομιλεί. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συμπεριλάβει όλες τις αδικίες στο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη συνδρομή των μελών της αντιπολίτευσης, ώστε να αρθούν οι αδικίες.
Απαντώντας σε ερώτημα, το οποίο ανέφερε πως η Κινηματογραφική Λέσχη δεν υποστηρίζεται από το Δήμο, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη του για το έγγραφο, το οποίο απέστειλαν τα μέλη του ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης. Η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας λειτουργεί και αναπτύσσεται και με τη συμβολή του Δήμου. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας έκανε πολύ μεγάλο αγώνα για να πάρει από τον ΟΑΕΔ το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», μία κατεξοχήν κατάλληλη αίθουσα για κινηματογράφο. Στη συνέχεια, ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε επισκευές και τακτοποίηση της αίθουσας, ύψους 30.000 ευρώ, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα χρήματα, τα οποία απαιτούνται για τη λειτουργία της συγκεκριμένης αίθουσας ετησίως, είναι της τάξεως των 7.000 ευρώ περίπου. Είναι αίθουσα, η οποία χρησιμοποιείται κατεξοχήν από την Κινηματογραφική Λέσχη, που πληρώνει για τη χρησιμοποίησή της περίπου 500 ευρώ ετησίως. Επομένως, ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μεγάλος αρωγός, ο μεγάλος συμπαραστάτης, στην πνευματική προσπάθεια, την οποία κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. «Εμείς αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ειλικρινά λυπούμαστε διότι η Κινηματογραφική Λέσχη και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος φέρθηκε με τον τρόπο, με τον οποίο φέρθηκε, προς τη Δημοτική Αρχή. Τα προσπερνάμε όλα αυτά και κοιτάμε το καλό της πόλης. Αναγνωρίζουμε το έργο το οποίο συντελείται στην Κινηματογραφική Λέσχη, αλλά πρέπει και αυτοί να αναγνωρίζουν τις ευεργεσίες, που τους έχουν παρασχεθεί από πλευράς Δήμου», είπε ο Δήμαρχος.

Σε ερώτηση σχετικά με την προβληματική χρηματοδότηση για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών, ο Δήμαρχος είπε ότι πράγματι έρχονται χρήματα με το σταγονόμετρο. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει πλήρως τη γραφειοκρατική δουλειά που απαιτείται. Από τα 400 άτομα που δικαιούνται το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, ύψους 586 ευρώ, έχουν έλθει χρήματα μόνο για τα 300. Ο Δήμος ελπίζει ότι στις προσεχείς ημέρες θα έλθουν και τα υπόλοιπα χρήματα, ενώ δεν παύει να προβαίνει σε καθημερινές οχλήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως προς το τέλος της εβδομάδος θα παραδοθεί ο περιμετρικός μέχρι την Αγιάννα. Στο πλαίσιο της παρουσίας κυβερνητικών στελεχών στην Καλαμάτα, ο Δήμαρχος θα θέσει και το θέμα του «Μορέα» σε συνάρτηση με το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με διαμαρτυρίες κατοίκων σχετικά με το θόρυβο από τις ξυλορακέτες και το skate board στο Δημοτικό Στάδιο, ο Π. Νίκας είπε ότι πρόκειται περί αθλητικού χώρου, οι θόρυβοι είναι συνήθεις για τέτοια αθλήματα και έχει απαγορευθεί ρητά - και η απαγόρευση τηρείται από τον Αθλητικό Οργανισμό - η όχληση κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Σχετικά με κυκλοφοριακά προβλήματα στον κόμβο στου Φραγγέα, στην Αρτέμιδος, εκτιμάται πως αυτά θα αντιμετωπισθούν με τη λειτουργία του περιμετρικού. Πριν δύο Σάββατα, υπήρξε πρόβλημα λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αλλά ο Δήμαρχος σημείωσε πως είναι προτιμότερο να έχουμε επισκέπτες και ας υπάρχουν και τέτοια μικροπροβλήματα.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech