Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε το ΣΤΟ στις 15 Νοεμβρίου 2016

Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενα το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2016-2017, καθώς και κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα. Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν Αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και στελέχη αρμοδίων Υπηρεσιών και εθελοντές.

Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στις ενέργειες και στα έργα που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι, παρά την οργάνωση που έχει ο Δήμος Καλαμάτας, επλήγη από το ακραίο καιρικό φαινόμενο, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μεσαίου μεγέθους καταστάσεις. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας, ο Δήμος Καλαμάτας συνέστησε 12 εργολαβίες, ενώ οι παρεμβάσεις – μεταξύ άλλων – αφορούν σε επισκευές σε 10 γεφύρια. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο Δήμος Καλαμάτας περιμένει κρατική υποστήριξη, διότι τα περισσότερα χρήματα μέχρι τώρα για την αποκατάσταση προέρχονται από δημοτικούς πόρους.
Ο Δήμαρχος είπε, επίσης, ότι οι ηλεκτρονικές πινακίδες θα αυξηθούν και οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται από αυτές, καθώς και από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο Δήμος, όπως ήδη συμβαίνει.
Σε περίπτωση ανάγκης, κέντρο συντονισμού θα είναι το παλιό Δημαρχείο, ενώ είναι επικαιροποιημένος ο πίνακας με τους χειριστές μηχανημάτων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, καθώς και άλλους δημοτικούς υπαλλήλους, με τα τηλέφωνά τους, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τοποθετήθηκαν όλοι όσοι παρέστησαν και προτάθηκαν δράσεις για την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.

DSCN0025_Medium.JPGDSCN0026_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech