Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Kalamata21 - Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, από το Δήμαρχο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 Έκτορα Τσατσούλη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο, σχετικά με την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η συνέντευξη κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της προσπάθειας από το 2011 και ευχαρίστησε τα στελέχη για το έργο το οποίο παρήγαγαν, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές.
Ο Π. Νίκας εκτίμησε ως σημαντικό το γεγονός ότι η Καλαμάτα προκρίθηκε στα τελικά, ξεπερνώντας στην προκριματική φάση 11 πόλεις και τόνισε ότι το κεκτημένο της προσπάθειας είναι πολύ σημαντικό για την πόλη και το μέλλον της. Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι παρότι περνάμε μεγάλη οικονομική κρίση και παρά το γεγονός ότι οι πόροι του Δήμου έχουν μειωθεί κατά 70% κι ενώ παντού υπάρχει και θα υπάρξει συρρίκνωση του προϋπολογισμού, αυτό δε θα ισχύσει για τα πολιτιστικά θέματα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, των οποίων οι προϋπολογισμοί θα αυξηθούν, όπως και ο αριθμός των δραστηριοτήτων.
Ο Δήμαρχος ανέφερε, επίσης, ότι η υπεροχή της Ελευσίνας ήταν δεδομένη στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο (πληθυσμός και Αυτοδιοίκηση Αττικής, καλλιτεχνική ζωή κέντρου, οικονομικοί παράγοντες, αποβιομηχάνιση της Ελευσίνας και κοινωνικά προβλήματα). Είπε, ακόμη, ότι η καλλιτεχνική διάσταση θα αξιολογηθεί μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της γνωμοδοτικής επιτροπής.
Επεσήμανε, τέλος, ότι η αγάπη της Δημοτικής Αρχής για τον πολιτισμό αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά της προς τους εργαζομένους στο χώρο αυτό, που δεν έμειναν ποτέ απλήρωτοι, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, όπως και από την άμεση εξόφληση προμηθευτών και παρόχων υπηρεσιών, καθώς και από την εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών των δημοτικών πολιτιστικών σχημάτων, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσατσούλης ανέλυσε διά μακρών τις προσπάθειες και τον αγώνα της ομάδας που είχε αναλάβει την προώθηση της υποψηφιότητας και την κινητοποίηση της πόλης, σε συνδυασμό με τους εκατοντάδες εθελοντές. Έδωσε, επίσης, στοιχεία από το φάκελο υποψηφιότητας και δήλωσε πως το Γραφείο Υποψηφιότητας είχε την αποκλειστική ευθύνη για το φάκελο.
Ο κ. Ηλιόπουλος ευχαρίστησε τα στελέχη του Kalamata21, εκτίμησε ότι παρήγαγαν σημαντικό έργο και ότι υπάρχει στην πόλη πολιτιστικό κεκτημένο, το οποίο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αξιοποιηθεί.

DSCN0035_Medium.JPGDSCN0036_Medium.JPGDSCN0037_Medium.JPGDSCN0040_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech