Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στελέχη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δημαρχείο

Στελέχη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, με επικεφαλής του κλιμακίου τον Enrico Grassi, συνοδευόμενα από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής το Γιάννη Καρνέση, Διευθυντή της ΕΥΔΕ που είναι αρμόδια για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η αξιολόγηση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με τον κλάδο Λεύκτρου - Σπάρτης, οι επιπτώσεις της λειτουργίας του έργου στην ανάπτυξη της περιοχής που εξυπηρετεί και η ικανοποίηση των πολιτών και των Αρχών των περιοχών που εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο. Η ομάδα των ελεγκτών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου διέτρεξε τον αυτοκινητόδρομο και ακολούθησε η επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες και, απαντώντας στις ερωτήσεις των στελεχών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ότι η Καλαμάτα και η περιοχή της επιζητούσαν τον αυτοκινητόδρομο ήδη από τη δεκαετία του ΄50, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές συνέπειες του έργου στον τόπο μας. Επίσης, έκανε λόγο για τις αρνητικές απόψεις – ζητήματα όσον αφορά στο έργο, επισημαίνοντας πως η γενική εικόνα παραμένει θετική σχετικά με ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή μας. Εξέφρασε, επίσης, τη θετική άποψη που έχει για την κατασκευή έργων με ΣΔΙΤ. Τέλος, εκτίμησε πως είναι σημαντική η σύνδεση της Καλαμάτας με τη δυτική Πελοπόννησο, γι' αυτό και είναι αναγκαίο να κατασκευασθεί ο άξονας Τσακώνα – Πύργος – Πάτρα.

DSCN0044_Medium.JPGDSCN0045_Medium.JPGDSCN0046_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech