Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Με περισσότερους μαθητές από πέρυσι οι Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, από τις φετινές εγγραφές στις Καλλιτεχνικές Σχολές, οι οποίες ανέρχονται σε 425 στο Δημοτικό Ωδείο, σε 150 στη Σχολή Χορού και σε 100 στο Εικαστικό Εργαστήρι. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, σημείωσε, μάλιστα, ότι υπάρχει και αναμονή για συμμετοχή στα τμήματα βιολιού και τραγουδιού. Οι εγγραφές για την περίοδο 2016-2017 είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και το γεγονός αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ποιότητα και την αναγνώριση της προσφοράς των Σχολών στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμάτας εδώ και 30 χρόνια, επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

Φέτος πραγματοποιήθηκε μείωση διδάκτρων για να προσελκυσθούν νέοι μαθητές και το εγχείρημα έχει επιτυχία. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της «Φάρις» τόνισε ότι στα δίδακτρα περιλαμβάνονται και τα όργανα με τα οποία ασκούνται οι μαθητές, καθώς είναι ιδιοκτησίας του Ωδείου, ενώ στα εικαστικά περιλαμβάνονται τα χρώματα, ο πηλός κ.λπ.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ηλιόπουλος γνωστοποίησε ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας θα ανεβάσει μια παράσταση παιδικού θεάτρου, της οποίας η πρεμιέρα θα δοθεί στις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη θα ανέβουν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, μια
παράσταση η οποία θα βασιστεί σε ντόπιους επαγγελματίες ηθοποιούς.

 

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΙΟΥΜΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Ο Θανάσης Ηλιόπουλος είπε, επίσης, ότι με απόφαση του ΔΣ της «Φάρις», Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού είναι από σήμερα η Κατερίνα Κασιούμη, στην οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία, προσθέτοντας ότι ξεκινά ο προγραμματισμός για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Τόνισε δε ότι παρόλο που η κα Κασιούμη ανέλαβε καθήκοντα το Μάρτιο, κατόρθωσε να έχει ποιότητα το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού 2016 και να μετάσχουν σε αυτό και ξένοι καλλιτέχνες, όπως τα μέλη του συγκροτήματος Candoco και η Siobhan Davies.

 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Η κα Κασιούμη επεσήμανε ότι θα κάνει για άλλη μία φορά ό,τι καλύτερο μπορεί, όπως έκανε και για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιούργησε μία σχέση με μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας, το Cinedoc και η Αμερικανική Πρεσβεία.
Ευχαρίστησε, επίσης, το Δήμο και το Υπουργείο Πολιτισμού διότι έδωσαν τόσα χρήματα για να στηρίξουν τον πολιτισμό, τονίζοντας πως αυτό είναι σπουδαίο γεγονός. Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες στους χορηγούς Costa Navarino, Βρετανικό Συμβούλιο και Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Η κα Κασιούμη επεσήμανε ότι φέτος υπάρχουν πολλές εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού, επισημαίνοντας ότι πάει πολύ καλά και το τμήμα Ενηλίκων και εκφράζοντας την επιθυμία αυτό να απλωθεί μέχρι και σε ανθρώπους με αναπηρία.
Είπε, ακόμη, ότι προγραμματίζονται 2 σεμινάρια για θέματα σύγχρονου χορού, που θα συνδέσουν τη Σχολή με το Φεστιβάλ, ενώ ετοιμάζεται πολύ ωραία γιορτή για τα Χριστούγεννα, με μικρές χορευτικές και μουσικές ιστορίες.

 

ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Ο Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης αναφέρθηκε στη δράση του Εργαστηρίου, που ξεδιπλώνεται δυναμικά, τονίζοντας ότι την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά τμήμα Χαρακτικής, με δάσκαλο το Χρήστο Βελισσάρη. Το πρώτο τμήμα συμπληρώθηκε και μάλιστα οι μισοί μαθητές είναι πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Επίσης, προετοιμάζεται έκθεση σε συνεργασία με την εικαστικό Μαρία Μπουρίκα. Κατόπιν, δε, επαφής με τη Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά, υπάρχει ενδιαφέρον για προγραμματική σύμβαση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, ώστε να φιλοξενούνται εδώ εκθέσεις.
Τέλος, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με την ΑΣΚΤ, στο πλαίσιο της οποίας – μεταξύ άλλων - θα έλθουν στην Καλαμάτα τελειόφοιτοι της Καλών Τεχνών, θα φιλοξενηθούν και θα δημιουργήσουν έργα εμπνεόμενοι από την πόλη.

DSCN0134_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech