Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επισκευές συντηρήσεις και εξοπλισμός στα σχολεία

Σύσκεψη σχετικά με τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας για επισκευές, συντηρήσεις και παροχή εξοπλισμού στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και άλλων αιρετών, του Γενικού Γραμματέα, Διευθυντών Υπηρεσιών και στελεχών του Δήμου Καλαμάτας.

Τα χρήματα που εστάλησαν το 2016 από το Υπουργείο Παιδείας για τις συντηρήσεις υποδομών των Σχολείων, ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 163.000 € περίπου, το οποίο όμως είναι προφανώς ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες. Ο Δήμος Καλαμάτας παρεμβαίνει και με δημοτικούς πόρους, για επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων, καθώς και για την παροχή εξοπλισμού για τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου.
Οι παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας συνοψίζονται ως εξής:

 

Α. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

1. Έχει υπογραφεί σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2016». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 145.100 ευρώ με το ΦΠΑ, ανάδοχος του οποίου είναι η εταιρεία PDL AE, που προσέφερε έκπτωση 55,08%, έχει δε προθεσμία 90 ημερών για την ολοκλήρωσή του.
Θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο των κτηρίων, με τις εξής εργασίες: χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιΐες, επιχρίσματα, κατασκευές ξύλινες και μεταλλικές, λοιπά τελειώματα, δίκτυα ηλεκτρικά και υδραυλικά, στα εξής σχολεία: 2ο και 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Γυμνάσιο και Δημοτικό Αρφαρών, Νηπιαγωγεία 6ο, 18ο και 19ο, ΕΠΑΛ (Παραλίας), Δημοτικά 7ο, 8ο, 9ο, 18ο και 19ο .
2. Υπεγράφη συμφωνητικό για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016» και ανάδοχος είναι η εταιρεία Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας ΟΕ, που προσέφερε μέση έκπτωση 57% επί προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις επισκευών και ανακατασκευών των μονώσεων αφορούν στα σχολεία: πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο (κλειστό γυμναστήριο), Γυμνάσιο Αρφαρών, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη.
3. Επισκευές κουφωμάτων, με προϋπολογισμό περίπου 20.000 ευρώ. Πρόκειται άμεσα να αναδειχθεί ανάδοχος, για την επισκευή κουφωμάτων μεταλλικών και ξύλινων, εσωτερικών και εξωτερικών των σχολείων, καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
4. Συντήρηση – επισκευή εγκαταστάσεων σχολείων, που αφορά στην επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων (ύδρευσης, αποχέτευσης), προϋπολογισμού περίπου 20.000 ευρώ. Πρόκειται να αναδειχθεί ανάδοχος για παρεμβάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
5. Συντήρηση των μονάδων θέρμανσης (καλοριφέρ) των σχολείων. Ανάδοχος είναι ο Φώτιος Μάραντος, όσον αφορά σε έργο συντήρησης και ρύθμισης του συγκροτήματος λέβητα – καυστήρα, προϋπολογισμού 11.036 €, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

esperino-epal

6. Επισκευή όψεων και χρωματισμοί σχολικών κτηρίων, προϋπ 85.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που δημοπρατείται και μέσω του οποίου θα εκτελεσθούν επισκευές εξωτερικών όψεων και εξωτερικοί χρωματισμοί σχολείων, ως εξής: συγκρότημα Γιαννιτσανίκων, ΕΠΑΛ (Παραλίας), 3ο Λύκειο, πρώην Πολυκλαδικό
7. Προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη συντήρηση και επισκευή Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως επισκευές στεγών, εγκαταστάσεων, κουφωμάτων, παιδικών χαρών, περιφράξεων και χρωματισμοί.
8. Στο πλαίσιο εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων θα διενεργηθούν ασφαλτοστρώσεις σε αθλητικούς χώρους σχολείων (σχολεία συγκροτήματος Γιαννιτσανίκων, ΕΠΑΛ κ.λπ.) μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Β. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

9. Παροχή σε σχολεία 50 καινούργιων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 45 χρησιμοποιημένων
10. Αντικατάσταση συμβατικών πινάκων, με 100 πίνακες στους οποίους γράφει κανείς με μαρκαδόρους
11. Παροχή διαφόρων ειδών, όπως 45 γραφεία
12. Παροχή 150 τηλεφωνικών συσκευών.

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech