Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συζήτηση για το σύνολο των υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016. Το θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα συζητηθεί μαζί με το σύνολο των αναγκαίων υποδομών για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλαμάτα (σταθμοί μεταφόρτωσης, «πράσινα» σημεία κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι για τους σταθμούς μεταφόρτωσης έχει αγορασθεί εξοπλισμός μέσω ΕΣΠΑ, αξίας 800.000 ευρώ περίπου. Ο χώρος στο Νέδοντα, για την εγκατάσταση του σταθμού, έχει μισθωθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), είναι κατηγορηματικά εκτός περιοχής Natura και εκτός ΓΠΣ ως στρατιωτικός χώρος.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος χώρος στο Νέδοντα και για τη συγκεκριμένη δράση έχει ενοικιασθεί σε εκτέλεση της υπ' αριθμ. 2/2016 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (που ελήφθη την 14η Ιανουαρίου 2016).
Στην απόφαση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο µε την ολοκλήρωση της διαλογικής συζήτησης, αφού λαµβάνει υπόψη του τα προαναφερόµενα,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Κρίνει αναγκαία τη µίσθωση έκτασης τεσσάρων (4) στρεµµάτων περίπου, στην περιοχή του Πεδίου Βολής, ιδιοκτησίας Τ.Ε.Θ.Α., για την εγκατάσταση του κινητού σταθµού µεταφόρτωσης των σύµµεικτων απορριµµάτων του ∆ήµου Καλαµάτας, χώρο τον οποίο θεωρεί ως καταλληλότερο δεδοµένου ότι βρίσκεται κοντά στην πόλη της Καλαµάτας, είναι σε άµεση γειτνίαση µε το χώρο των συνεργείων του ∆ήµου και επίσης έχει τη δυνατότητα αδειοδοτήσεων, αναγκαίες προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν σε καµία άλλη έκταση, σύµφωνα µε όσα αναφέρονται στο από 14/1/2016 έγγραφο του Αντιδηµάρχου κ. Βασιλόπουλου Αθανασίου, το οποίο καταχωρείται αναλυτικά στο ιστορικό της απόφασης αυτής».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech