Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συζήτηση για τη δημιουργία ΚΔΑΠ και άλλα θέματα Κοινωνικής Αντίληψης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και ιδιωτών συμβούλων, οι οποίοι έκαναν ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μέσω του ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε άλλα θέματα κοινωνικής αντίληψης, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, δράσεις στο πλαίσιο της Κοινωνικής Καινοτομίας, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Η εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν θεματικά ΚΔΑΠ, όπως ΚΔΑΠ στα σχολεία, για ΑμεΑ και στους Παιδικούς Σταθμούς. Μέσα από ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, τα παιδιά μέχρι 12 ετών θα βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους με έμφαση στα αθλήματα, στη ρυθμική γυμναστική, στην προφορική εξάσκηση ξένης γλώσσας και στην ενισχυτική διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων.
Η δυνατότητα επιχορήγησης για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με το σύστημα για τη φοίτηση σε παιδικούς σταθμούς, δηλαδή το σύστημα ενίσχυσης της οικογένειας με voucher. Στην επιλογή των παιδιών εφαρμόζονται κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, με εξαίρεση τα ΑΜΕΑ, για τα οποία προβλέπεται καθολική συμμετοχή. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα λειτουργίας θερινού ΚΔΑΠ με τη μορφή του camp.
Η συζήτηση θα επαναληφθεί.

DSCN0157_Medium.JPGDSCN0158_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech