Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδήλωση για τον Αριστοτέλη από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Εκδήλωση για τον Αριστοτέλη, με αφορμή την επέτειο των 2.400 χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
4.30 μ.μ. Εγγραφές.
5 μ.μ. Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Η Ποιητική του Αριστοτέλη: προσέγγιση των κυρίων θεμάτων».
5.20 μ.μ. Παναγιώτης Νιάρχος καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ «Εξερεύνηση του διαστήματος: φιλοσοφικά, ηθικά και κοινωνικά ζητήματα».
5.40 μ.μ. Ευστράτιος Θεοδοσίου καθηγητής Φιλοσοφίας της Ιστορίας της Αστρονομίας του ΕΚΠΑ «Φιλοσοφώντας το σύμπαν: Φυσική, Μαθηματικά και Φιλοσοφία».
6 μ.μ. Κωνσταντίνος Νιάρχος καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Αριστοτέλους θεωρίας της γνώσεως και το πρόβλημα της αληθείας».
6.20 μ.μ. Συζήτηση.
6.40 μ.μ. Διάλειμμα.
7 μ.μ. Γιώργος Τσουκαλάς Δρ Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Ο Αριστοτέλης περί ψυχής».
7.20 μ.μ. Παναγιώτης Βασάλος πτυχιούχος ΠΜΣ Ηθικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Ευδαιμονία στον Αριστοτέλη».
7.40 μ.μ. Ελένη Βολονάκη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Συμβουλευτική ρητορεία: θεωρία και πράξη».
8 μ.μ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας «Το ύφος στη ρητορική του Αριστοτέλη».
8.20 μ.μ. Συζήτηση.
8.40 μ.μ. Συμπεράσματα.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech