Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσει τα 19 θέματα, τα οποία είχαν απομείνει από την 22η συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και για την ειδική 23η/2016 συνεδρίαση.

1. Προϋπολογισμός 2017

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός 2017, στον οποίο προβλέπονται ΕΣΟΔΑ 56.406.930,93 ευρώ και είναι ισοσκελισμένος και εγκεκριμένος από το οικονομικό παρατηρητήριο ΟΤΑ.
Μιλώντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη μείωση των πόρων λόγω μνημονίων που θα έχει και επιπλέον μείωση το 2017, για την ακύρωση της αυτοδιοίκησης και των δυνατοτήτων της, σε σημαντικό βαθμό, μαζί με την εκτίμηση ότι τα χειρότερα δεν έχουν παρέλθει.
Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος μπορεί να υπερηφανεύεται για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, την πιστοληπτική του ικανότητα και την άμεση πληρωμή των υποχρεώσεών του που συνεπάγεται φερεγγυότητα.
Παράθεση Πίνακα

2. Κέντρο «Δια Βίου Μάθησης»

Κέντρο «Δια Βίου Μάθησης» ιδρύεται στο Δήμο Καλαμάτας, που θα λειτουργήσει σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας. Το κέντρο θα λειτουργήσει στο Ιστορικό Δημαρχείο προσωρινά και σε τρεις μήνες στο νέο Δημαρχείο και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικά κτήρια της Καλαμάτας και της περιφέρειας.

3. Αναπροσαρμογή Δημοτικών τελών 2017

Αμετάβλητα, γενικώς, παραμένουν τα δημοτικά τέλη για το 2017. Τα χαρακτηριστικά της εισήγησης είναι η αρτιότητα από τεχνική άποψη, η ομαδοποίηση των τελών, η μειώσεις τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων κλπ.

Με την αναπροσαρμογή αφ ενός επιτυγχάνεται η κωδικοποίηση όλων των αποφάσεων που είχαν ληφθεί κατά καιρούς από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσαν τα Δημοτικά Τέλη, αφετέρου έχει γίνει προσπάθεια για την ενοποίηση και τον εξορθολογισμό των ζωνών, προσπαθώντας η ενοποίηση αυτή να αναπροσαρμόζει τις τιμές σύμφωνα με την ελάχιστη των ζωνών που ενοποιούνται.
Έτσι εξυπηρετείται τόσο ο Δημότης, όσο και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, καθώς είναι ξεκάθαρες τόσο οι ζώνες , όσο και οι τιμές χρέωσης κάθε ζώνης.
Στα τέλη κοινοχρήστων χώρων που αφορούν τις επιχειρήσεις προβλέπονται μειώσεις οι οποίες κυμαίνονται από 3% μέχρι και 34%. Ενδεικτικά προβλέπονται μειώσεις, 21% για τους πεζόδρομους του Ιστορικού Κέντρου, 34% για την περιοχή του ευρύτερου κέντρου, 27% για την περιοχή της Μαρίνας και 21% για τις υπόλοιπες περιοχές της Καλαμάτας , ενώ εφαρμόζεται για πρώτη φορά, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, ατέλεια μέχρι τα 30 τμ για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου, ενώ για πάνω από 30 τμ επιβάλλεται τέλος 5 ευρώ ανά τ.μ.
Στα τέλη καθαριότητας που αφορούν τα καταστήματα, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, εκτός του Καποδιστριακού Δήμου Καλαμάτας και των πρωτευουσών των τέως Δήμων Θουρίας, Αρφαρών και Άριος εφαρμόζονται μειώσεις της τάξης του 60%, στα δε τέλη καθαριότητας που αφορούν τις οικίες για τις ίδιες περιοχές προβλέπονται μειώσεις 28%.

Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο με τους πίνακες αναπροσαρμογής δημοτικών τελών.

4. Κόμβος «Φωτεινής»

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αγορά έκτασης 700 τ.μ. περίπου για την κατασκευή του Κόμβου επί της 1ης Ε.Ο. (Ξενοδοχείο Φωτεινή)
Σημειώνεται ότι έχει ψηφιστεί η κίνηση της διαδικασίας διοικητικής αποβολής παροδίων επί της οδού Ναυαρίνου προς της 1η Ε.Ο. και του υπό κατασκευή κόμβου.

5. Παράταση Μίσθωσης

Για πέντε χρόνια επιπλέον παρατείνεται η μίσθωση του ακινήτου (πρώην ΑΣΟ) στον 'Αρι, όπου οι κατασκευές του μισθωτή υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από την πλημμύρα στην περιοχή του φράγματος, λίγο πριν από τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης

6. Χριστουγεννιάτικο χωριό

Εγκρίθηκε η συμπληρωματική συμφωνία μεταξύ Δήμου και ΓΑΙΟΣΕ, με την οποία αδειοδοτείται ο Δήμος για μίσθωση ανοικτών χώρων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας. Με την ίδια απόφαση παραχωρείται ο εν λόγω χώρος στον υπομισθωτή. Κάθε έσοδο του Δήμου από την παραχώρηση των χώρων του Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα διατεθεί για τη συντήρηση και αποκατάσταση των κτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου του.

7. Στέγαση ΟΡΦΕΑ και ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Εγκρίθηκαν οι όροι χρησιδανείου για τη στέγαση δύο σημαντικών και ιστορικών Χορωδιακών Συνόλων της πόλης μας, του ΟΡΦΕΑ και της ΑΡΜΟΝΙΑΣ. Η στέγασή τους θα γίνει στον 1ο όροφο του Κεντρικού Κτηρίου του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

8. Ονοματοθεσία

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η ονοματοθεσία ή μετονομασία των παρακάτω δρόμων.
Παρατίθεται το έγγραφο με τους σχετικούς πίνακες. 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech