Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Φωταγωγήθηκε στην Καλαμάτα το Χριστουγεννιάτικο δένδρο παρουσία πλήθους κόσμου

Παρουσία πλήθους Καλαματιανών και επισκεπτών, ιδίως παιδιών, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00. Η φωταγώγηση του δένδρου σηματοδότησε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά, τονίζοντας ότι «τα δύσκολα θα περάσουν» και δίδοντας την ευχή να είναι καλύτερο για όλους το 2017. Πλαισιώμενος από πολλά παιδιά, ο Π. Νίκας πάτησε το κουμπί για να «ανάψει το δέντρο».

4

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου συνοδεύθηκε από μυριόστομο «ααα» θαυμασμού, ενώ ακολούθησαν πυροτεχνήματα σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια, που φώτισαν το νυκτερινό ουρανό της Καλαμάτας. Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε καραμέλες στα παιδιά και φωτογραφήθηκε.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει κεράσματα από επιχειρήσεις που προσέφεραν προϊόντα τους δωρεάν, ενώ καθένας έδινε κι έπαιρνε ευχές.
Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με σολίστες τον τενόρο Δημήτρη Σιγαλό και τη σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου συνοδεία Καθηγητών που έπαιξαν πνευστά. ενώ αφού το δένδρο «άναψε» πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία με τίτλο «Μέχρι το τέλος του κόσμου» με το συγκρότημα « "Twoins" Γιάννη Τσότρα - Σταύρο Τσότρα – Αλεξάνδρα Θεογιάννη.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

l

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20.00, φωταγωγήθηκε στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας το παραδοσιακό για τη ναυτική χώρα μας καράβι. Ο Δήμαρχος έδωσε τις προσήκουσες ευχές και στους κατοίκους της Παραλίας για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με τη βοήθεια ενός «φωτεινού» μπουκαλιού, που εκτέλεσε μία μικρή αιώρηση, φωταγωγήθηκε ένα ιστιοφόρο που είχε διακοσμηθεί κατάλληλα. Στη συνέχεια, τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, έστειλαν δεκάδες μικρά πολύχρωμα αερόστατα ψηλά στο νυχτερινό ουρανό, γεγονός που δημιούργησε μια φαντασμαγορική εικόνα.
Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech