Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δημαρχείο

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδευόμενος από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο και από το Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξίαρχο Σταύρο Τουφεξή, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2016 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τον Αρχηγό και τους λοιπούς ανώτατους αξιωματικούς και τόνισε ότι «στηρίζουμε την Αστυνομία ουσιαστικά, όχι στα λόγια κι αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Διευθυντές, οι οποίοι κατά καιρούς ήταν εδώ επικεφαλής της Διεύθυνσης. (...)
Η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει. Είμαστε και οι δυο εκφράσεις του Κράτους, τον ίδιο λαό υπηρετούμε. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι στη διάθεσή σας, ώστε να έχουμε συνεργασία και να προωθούμε τα κοινά θέματα».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία συνεπικουρεί την Ελληνική Αστυνομία στην προσπάθεια, ώστε να γίνονται με ευταξία όλες οι εκδηλώσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε, ακόμα, πως «είναι προφανές ότι όλοι μαζί νοιαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε φυσικά φαινόμενα».
Ο Π. Νίκας επεσήμανε απευθυνθείς προς τον Αρχηγό ότι «ο αγώνας που κάνουν οι αστυνομικοί είναι πολύ μεγαλύτερος από το μισθό, τον οποίον λαμβάνουν, για να κρατήσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στην κοινωνία μας όρθια».
Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει βοηθήσει στο παρελθόν για τις ανάγκες στέγασής τους πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες, χωρίς ανταπόδοση, διότι θεωρεί ότι όπως το Κράτος βοηθεί το Δήμο, έτσι κι αυτός πρέπει να ανταποδώσει. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «στην περίπτωση κατά την οποία σκεφθείτε να ανεγείρετε ένα αστυνομικό μέγαρο στην πόλη της Καλαμάτας, θα έχετε τη δική μας αμέριστη συνδρομή - εννοώ και σε οικοπεδικό χώρο, υπάρχουν διάφορες περιοχές τις οποίες μπορείτε να δείτε - ώστε πράγματι μία πόλη η οποία μεγαλώνει, γίνεται κέντρο από τον Πύργο και κάτω και από τη Μεγαλόπολη και κάτω να αποκτήσει ένα μέγαρο».
Ο Αρχηγός ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο και ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οδοιπορικό εκ μέρους του στην περιφέρεια, με σκοπό την αλληλογνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αστυνομική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται σήμερα και την προσέγγιση των μελών της αστυνομικής οικογένειας, ενώ στόχος είναι να υπάρχει «Αστυνομία ανθρώπινη, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία και στον πολίτη».
Στον Αρχηγό προσεφέρθησαν από το Δήμαρχο ένα βιβλίο για την ιστορία της Καλαμάτας κατά το 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, αντίγραφο της «Προειδοποιήσεως εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς» και τοπικά προϊόντα.

DSCN0014_Medium.JPGDSCN0023_Medium.JPGDSCN0025_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech