Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 21 Δεκεμβρίου 2016

Στη 14η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης σε δρόμους της Καλαμάτας. Εγκρίθηκε. Πρόκειται για:

  • Την οδό Αρτέμιδος από την οδό Μεσσήνης έως τον κυκλικό κόμβο της γέφυρας «Σπάρτης» και συγκεκριμένα:Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σε δύο παράλληλες λωρίδες, θα απαγορευθεί η στάθμευση μεγάλων οχημάτων στην Αρτέμιδος από το ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας και της οδού Πλαστήρα έως τη γέφυρα «Σπάρτης». Η στάση/στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο όπου το πλάτος της οδού το επιτρέπει και δεν παρεμποδίζεται σε δύο λωρίδες. Στον κυκλικό κόμβο στο ύψος της οδού Δαμηλάτου, προτεραιότητα ορίζεται να έχει η οδός Αρτέμιδος έναντι των κάθετων οδών. Κατά τα άλλα ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά. Η οδός Αρτέμιδος συνεχίζει να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των κάθετων οδών. Στους κόμβους στις οδούς Λαιίκων και Σταδίου η προτεραιότητα καθορίζεται βάσει των φωτεινών σηματοδοτών.
  • Τις οδούς: Αγίου Δημητρίου, Παλαδινών και τμήματος της οδού Ανθέων (περιοχή Νέου Δημαρχείου), πιο αναλυτικά:Οδός Αγίου Δημητρίου: θα επιτραπεί η στάθμευση μόνο σε επιβατικά οχήματα, στη δυτική πλευρά της οδού, από την οδό Αθηνών έως την είσοδο του χώρου στάθμευσης του Δημαρχείου και θα απαγορευθεί η στάθμευση μεγάλων οχημάτων. Η ανωτέρω οδός θα έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Οινουσών.Οδός Παλαδινών: θα μονοδρομηθεί όπως και τμήμα της οδού Ανθέων (βόρεια των σιδηροδρομικών γραμμών) έως την οδό Χαροκοπειού, με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά. Οδός Οινουσών: θα απαγορευθεί η στάθμευση στη βόρεια πλευρά και συγκεκριμένα μεταξύ της οδού Αγίου Δημητρίου και της εισόδου-εξόδου του χώρου στάθμευσης στη νότια πλευρά του Δημαρχείου

2. Παραχώρηση, με μίσθωση, αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης. Αφορά ανανέωση 10 θέσεων και 5 νέες θέσεων επαγγελματιών. Εγκρίθηκε.
3. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 295 του Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η άρση απαλλοτρίωσης.

sxoleio

4. Έγκριση μελέτης του έργου «Επισκευή όψεων και χρωματισμοί σχολικών κτιρίων», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Πρόκειται για αντιμετώπιση προβλημάτων που προέρχονται από φθορές αποσάρθρωσης επιχρισμάτων και μπετόν όψεων σχολείων. Εγκρίθηκε.

perifraxh-parkou

5. Έγκριση μελέτης του έργου «Ολοκλήρωση περίφραξης πάρκου ΟΣΕ», προϋπολογισμού 58.000€. Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, σκυροδέματα και τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών. Εγκρίθηκε.

6. Προέγκριση ίδρυσης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αφορά 2 καταστήματα, 1 Μαζικής Εστίασης στην Τοπική Κοινότητα Καρβελίου και 1 που αφορά σε αποθήκευση τροφίμων LOGISTICS στην Τοπική Κοινότητα Σπερχογείας. Εγκρίθηκε.
7. Έγκριση μελέτης του έργου «Επισκευή κτηρίου πρώην ΑΣΟ Άριος», προϋπολογισμού 58.000€. Αφορά επεμβάσεις σε κτήριο συνολικού εμβαδού 150 τ.μ., το οποίο βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό σχολείο νοτιοδυτικά της Κοινότητας Άριος και προβλέπονται μόνωση στέγης, τοποθέτηση υδρορροών, εγκατάσταση δαπέδου και ηλεκτροφωτισμού. Σκοπός μετά το πέρας των παρεμβάσεων το κτήριο να χρησιμοποιηθεί ως άνετος, πολυλειτουργικός χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech