Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων παρά το κρύο

Cannot find 2017/01/09-11139 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/01/09-11139/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Παρά το έντονο κρύο, με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, με αποκορύφωμα την τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. Είχαν προηγηθεί το πρωί της ημέρας των Θεοφανείων η τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, καθώς και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

DSCN0030 Medium

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στην Παραλία Καλαμάτας. Στις τελετές αυτές παρέστησαν ο Δήμαρχος, Βουλευτής και πρώην Βουλευτές του Νομού, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

DSCN0043 Medium

DSCN0044 Medium

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στο Ναό της Αναλήψεως, σχηματίσθηκε πομπή, έχοντας στο κέντρο της την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού, ενώ στην κεφαλή είχε τεθεί η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Η πομπή, μέσω της οδού Αναλήψεως, κατέληξε στην προκυμαία μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

DSCN0057 Medium

Εκεί, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι επιβιβάσθηκαν στο αλιευτικό σκάφος «Μιχαήλ», το οποίο ανοίχθηκε σε μικρή απόσταση από την προκυμαία, ενώ παρέπλεαν τιμητικά διάφορα μικρότερα σκάφη.

DSCN0058 Medium

Οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι ανήλθαν σε υπερυψωμένη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην προκυμαία για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των υδάτων. Μπροστά από την εξέδρα πήραν θέση οι θαρραλέοι κολυμβητές που επιχείρησαν να πιάσουν το σταυρό, 27 τον αριθμό, ενώ στο Λιμεναρχείο είχαν δηλώσει συμμετοχή 29.

DSCN0081 Medium

Όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έψαλε για τρίτη φορά το τροπάριο «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε» και έριξε επίσης για τρίτη φορά το Σταυρό στο νερό, οι κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το Ιερό Σύμβολο.

DSCN0095 Medium

Το Σταυρό έπιασε ο 15χρονος κολυμβητής Αθανάσιος Αντωνόπουλος, μαθητής της Α΄ τάξης στο 2ο Λύκειο, γιος του Δημοτικού Συμβούλου Μιχαήλ Αντωνόπουλου κι αφού τον προσέφερε στους υπολοίπους κολυμβητές για να τον ασπασθούν, τον παρέδωσε στο Μητροπολίτη, λαμβάνοντας ως δώρο έναν σταυρό.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, τιμές απέδωσε απόσπασμα από την 120 ΠΕΑ.
Με πομπή, η Ιερή Εικόνα της Βαπτίσεως επανήλθε στο Ναό της Αναλήψεως, όπου οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech