Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πολεοδομικά ζητήματα

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι υπάρχει η πραγματικότητα του νόμου 4315 / 2014, με τον οποίον απαγορεύονται τα ελλείμματα γης και δεν έχει λόγο επιλογών το Δημοτικό Συμβούλιο στον προσδιορισμό της εισφοράς σε γη. Ο νόμος αυτός θα ισχύσει για το Ασπρόχωμα και όποια άλλη περιοχή θα πολεοδομηθεί.

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση με φορείς του Ασπροχώματος, σχετικά με το αν θα προχωρήσει η διαδικασία που αφορά στην πολεοδομική μελέτη της περιοχής. Αν δε θέλουν, δε θα προχωρήσει.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα γίνει μέσα στο μήνα προκήρυξη νέας μελέτης, για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας. Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας και στον προϋπολογισμό του 2017. Οι τροποποιήσεις θα είναι σημειακές, επεσήμανε ο Δήμαρχος, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν αντιδράσεις που έχουν δικαιολογητική βάση.

 

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι επικοινώνησε σήμερα με το Δήμαρχο Μεσσήνης, από τον οποίον έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ο γειτονικός Δήμος θα αναλάβει τα δικά του πολεοδομικά θέματα, με λειτουργία υπηρεσίας Πολεοδομίας. Οι υπάλληλοι στην Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με το 2012 και προσλήψεις δε γίνονται. Επομένως, όπως λειτουργεί Πολεοδομική Υπηρεσία στο Δήμο Πύλου και στο Δήμο Τριφυλίας, αυτό θα πράξει και ο Δήμος Μεσσήνης, όπως ανέφερε στο Δήμαρχο Καλαμάτας ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει η τακτοποίηση του αρχείου της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας στο υπόγειο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, καθώς έχουν προχωρήσει οι εργασίες αναδιαρρύθμισης του κτηρίου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech