Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η θέρμανση στο πρώην Πολυκλαδικό

Cannot find 2017/01/11-11162 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/01/11-11162/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Διακοπή των μαθημάτων και διαμαρτυρίες υπήρξαν σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τα προβλήματα με τη θέρμανση στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το χώρο της εγκατάστασης μηχανισμού θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και τους αρμόδιους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου. Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονταν ο υπεύθυνος εργολήπτης συντηρήσεων των θερμάνσεων των σχολείων, μαζί με την τεχνική του ομάδα, ο οποίος εργάζεται μέρες τώρα για την επισκευή ενός προβληματικού, εδώ και χρόνια, συστήματος θέρμανσης.

Σήμερα το μεσημέρι, είχε παρασχεθεί θέρμανση σε αρκετούς χώρους και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο θα έχει υπάρξει πλήρης αποκατάσταση. Κατά τις εκτιμήσεις των τεχνικών, το σύστημα δεν άντεξε στις απαιτήσεις και υπήρξαν διαρροές, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα διατεθούν όσα χρήματα απαιτηθούν για τις αλλαγές σωληνώσεων, μηχανισμού ελέγχου και σωμάτων, ώστε το σύστημα θέρμανσης να λειτουργήσει σωστά. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει στην ευθύνη του 100 σχολεία, στεγαζόμενα σε πάνω από 70 κτήρια και η επιχορήγηση που δίδεται από το κράτος, στο επίπεδο της συντήρησης, δεν αρκεί ούτε για το ένα τρίτο των αναγκών.
Η επισκευή του κτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ποσόν το οποίο φυσικά πρέπει να καταβληθεί από το κράτος, για ένα κτήριο που είναι προβληματικό από τότε που κτίσθηκε. Ο Δήμος Καλαμάτας, από δημοτικούς πόρους, επισκεύασε το γυμναστήριο και κάθε χρόνο διαθέτει πολλά χρήματα για τη στοιχειώδη συντήρηση αυτού του συγκροτήματος, ώστε να υπάρχει ανεκτή λειτουργία. Προκειμένου να δοθούν χρήματα για την επισκευή του σχολικού συγκροτήματος, ο Δήμαρχος έχει παρέμβει δεκάδες φορές, πραγματοποιώντας επισκέψεις και αποστέλλοντας έγγραφα στο αρμόδιο Υπουργείο, στην Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech