Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ολοταχώς προς την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση

Στο Μεσολόγγι βρέθηκε, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Η κοινωνία μπροστά», ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Πουλάκης μίλησε για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Πουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ως προς την ουσία της μεταρρύθμισης, (...) αιχμή πρώτη είναι αναμφίβολα η διεύρυνση και η εμβάθυνση της δημοκρατικής και συμμετοχικής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. (...) Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι η εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων με το σύστημα της απλής αναλογικής είναι υπερώριμο βήμα και θα αποτελέσει το θεσμικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση κουλτούρας συνεργασιών και συναινέσεων».
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα θριαμβεύσουν το παρασκήνιο, η συναλλαγή, η δοσοληψία και θα ακυρωθεί κάθε προοπτική ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα ενταθούν τα παραλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία των Δήμων. Οι όποιες μειοψηφίες θα αποβαίνουν καθοριστικός παράγοντας πορείας των Δήμων, θα απαιτούν και θα λαμβάνουν περισσότερα από όσα εκπροσωπούν. Η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξυπηρετεί μόνο την ενίσχυση του ρόλου του κυβερνώντος κόμματος στα αυτοδιοικητικά πράγματα. 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech