Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στην Τρίπολη για τα απορρίμματα

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος μετέβη στην Τρίπολη και έλαβε μέρος σε δημόσια διαβούλευση, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Π. Νίκας ανέπτυξε τη βασική θέση του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι πρέπει να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα, που θα μπορούσε να έχει κλείσει διαφορετικά, όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει προσέγγιση της πραγματικότητας με το «εάν».
«Η πραγματικότητα μας οδηγεί στην κεντρική διαχείριση, διότι τοπική δεν μπορεί να υπάρξει», επεσήμανε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι αυτό το λέει ως Δήμαρχος του μοναδικού Δήμου που κάνει τοπική διαχείριση. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις της τοπικής διαχείρισης, όπως το θεσμικό πλαίσιο, η διαχείριση του υπολείμματος και η χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση. Επιπλέον, 20 μικροί Δήμοι από τους 26 της Πελοποννήσου δεν έχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για να κάνουν τοπική διαχείριση, όπως - για παράδειγμα - δε διαθέτουν το τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό που απαιτείται.
Είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Κράτους, Περιφέρειας και Δήμων, διότι και με την επιλογή της κεντρικής διαχείρισης υπάρχουν πολλά ζητήματα, πολλά προβλήματα, πολλές δυσκολίες, όπως π.χ. η επαναχωροθέτηση και κατασκευή μονάδων, η αντιμετώπιση αντιδράσεων, η χωροθέτηση και κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τα τέλη, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αυξηθούν από το σύνολο των Δήμων.
«Ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα και ας αποφασίσουμε το εφικτό, που είναι η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων», κατέληξε ο Π. Νίκας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech