Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σε εξέλιξη το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Cannot find 2017/01/23-11242 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/01/23-11242/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7
Πολύ ικανοποιητικά εξελίσσονται οι προβολές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο έχει ως αφετηρία του την Καλαμάτα, όπου γίνεται πάνω από το 50% των προβολών, ενώ το Φεστιβάλ αναπτύσσει τη δραστηριότητά του και σε άλλες πόλεις του Μοριά. 
Το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2017, κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό και, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, το οποίο χρόνο με το χρόνο καταξιώνεται και διεθνοποιείται όλο και περισσότερο. Αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή ανθρώπων του κινηματογράφου από διάφορες χώρες και φέτος. Ο Π. Νίκας έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην Τζίνα Πετροπούλου, η οποία είναι η «ψυχή» του Φεστιβάλ και σε όλους όσοι τη βοηθούν, καθώς σε τοπικό επίπεδο πάνω από 100 φίλοι του κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Δήμος και Νομικά του Πρόσωπα στηρίζουν εμπράκτως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, όπως έχουν υποχρέωση, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση με αφετηρία και στήριγμα την Καλαμάτα και αυτό θα κάνουν και στο μέλλον.
Ακολούθως, προβλήθηκε η ταινία του Μεσσήνιου σκηνοθέτη Ιωάννη Γρηγορόπουλου, με τίτλο «Viktor Ullmann: Βιογραφία μιας ηχογράφησης». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στον Εβραίο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έζησε έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερέζιενσταντ, αναγκασμένος να δημιουργήσει συνθέσεις προπαγανδιστικές του ναζισμού, ενώ στη συνέχεια θανατώθηκε στο στρατόπεδο του Άουσβιτς. 
Μετά την προβολή και σε σύμπραξη με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, η διακεκριμένη Ισπανίδα πιανίστα  Maria Garzon απέδωσε σονάτες του Ullmann, ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς απήγγειλε ποιήματα του συνθέτη. 
Το Φεστιβάλ θα κλείσει την αυλαία του τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech