Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο «Μορέας» για τα αντιπλημμυρικά και το έγγραφο του ΟΣΕ

Ο «Μορέας» απορρίπτει όσα ανέφερε ο ΟΣΕ σε έγγραφό του προς το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με πλημμυρικά φαινόμενα πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σε συνδυασμό με τον αυτοκινητόδρομο.

Σε απαντητικό έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών, που κοινοποιείται και στο Δήμο Καλαμάτας, ο Γενικός Διευθυντής του «Μορέα» Γεώργιος Συριανός αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι προφανές ότι όταν η λεκάνη απορροής του Πάμισου παροχετεύεται με υπερεπάρκεια από γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου συνολικού ανοίγματος 103μ., δεν συμβαίνει το ίδιο με την εντελώς ανεπαρκή από πλευράς μεγέθους γέφυρα του ΟΣΕ πλάτους 10μ. η οποία πρέπει να παροχετεύσει την ίδια ποσότητα.
Αποτέλεσμα ήταν κατά την πλημμύρα της 06.09.2016, η γραμμή του ΟΣΕ να λειτουργήσει σαν τεχνητό φράγμα στην περιοχή Αγ. Φλώρου – Πάμισου, η στάθμη των υδάτων στην περιοχή της γέφυρας του ΟΣΕ, ανεπαρκούς διατομής, να ανέλθει σχεδόν μέχρι το ύψος των σιδηροτροχιών (βλ. σχετ. συνημμένες φωτογραφίες) και να πλημμυρίσει ολόκληρη η περιοχή ανάντη της γραμμής και της υπόψη γέφυρας του ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινητοδρόμου στον οποίο διεκόπη η κυκλοφορία επί αρκετές ώρες, με σοβαρές επιπτώσεις, μέχρις ότου το εύρος των 10μ. της γέφυρας του ΟΣΕ να παροχετεύσει σταδιακά τα συσσωρευμένα ύδατα της ανάντη τεράστιας λεκάνης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως επίσης και σε όλες τις άλλες, όπου η σιδηροδρομική γραμμή ευρίσκεται κατάντη του αυτοκινητοδρόμου, (όπως αναφέρεται κατά κύριο λόγο στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο του ΟΣΕ), ο ΜΟΡΕΑΣ κατασκεύασε υποδειγματικά τον αυτοκινητόδρομο σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις, παροχετεύοντας ανεμπόδιστα τα ύδατα από ανάντη προς κατάντη σε κάθε θέση, χωρίς να «γεννάει» νέα ύδατα και μη διαταράσσοντας καθόλου την δίαιτα των ομβρίων. Είναι επομένως αυτονόητο ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα μεταξύ αυτοκινητοδρόμου και γραμμής του ΟΣΕ όταν και όπου παρουσιάζονται, έχουν συγκεκριμένες αιτίες απολύτως εκτός ευθύνης ΜΟΡΕΑ.
Για τους λόγους αυτούς είναι προφανώς απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μεταξύ των οποίων και η εκτέλεση των απαραίτητων αγωγών ομβρίων εγκάρσια της σιδηροδρομικής γραμμής από τους καθ' ύλην αρμοδίους προς τούτο Φορείς».
Την απάντηση του «Μορέα» μπορείτε να δείτε εδώ.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech