Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Υπουργείο Υποδομών απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ΟΣΕ για τον αυτοκινητόδρομο

Σε έγγραφο που υπέγραφε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ ΑΕ Κωνσταντίνος Πετράκης, το οποίο απευθυνόταν στο Υπουργείο Υποδομών, δεδομένου ότι αυτό είναι ο κύριος του έργου του αυτοκινητοδρόμου, γινόταν αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα στο Νομό Μεσσηνίας, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής και σε συνάρτηση με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα.

Σε απάντησή του, το Υπουργείο Υποδομών, με έγγραφο που υπογράφει ο Διευθυντής της αρμόδιας για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ΕΥΔΕ, Γιάννης Καρνέσης, αναφέρει – μεταξύ άλλων - ότι θεωρούνται «αστήρικτα, στο σύνολό τους, τα διαλαμβανόμενα» στο έγγραφο του ΟΣΕ, «με το οποίο επιχειρείται ο συσχετισμός των Μελετών και Κατασκευών του έργου Παραχώρησης, με τα πλημμυρικά φαινόμενα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».
Στο έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρεται προς τον ΟΣΕ και ότι «φαίνεται να υιοθετείτε (ανεπίτρεπτα κατά την άποψή μας) τη θέση ότι το σύνολο ή εν πάση περιπτώσει το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας οφείλεται στην ανεπάρκεια των Μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και σε πλημμέλειες των Κατασκευών του Αυτοκινητοδρόμου. Η θέση αυτή διατυπώνεται συγκεκριμένα για τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές κατάντη των γεφυρών παλιάς και νέας κοίτης του ποταμού Πάμισου του αυτοκινητοδρόμου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Στο έγγραφό σας πέραν των γενικόλογων διαπιστώσεων, δεν προβάλλεται καμία ειδικότερη αιτίαση ή επιχείρημα που να στηρίζει, από τεχνικής πλευράς, τη θέση σας αυτή περί ανεπάρκειας των Μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας και πλημμελειών στις Κατασκευές του αυτοκινητοδρόμου». Ακολουθούν οι απόψεις επί του ζητήματος από πλευράς του Υπουργείου Υποδομών, το έγγραφο του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech