Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 22 Φεβρουαρίου 2017

Στην 3η/2017 συνεδρίασή της συνήλθε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά στην εκτέλεση μικρών εργασιών κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης και διαμόρφωσης του εδάφους, σε χώρο παραχωρηθέντα από το ΤΕΘΑ, στο πεδίο βολής του 9ου ΣΠ, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές, για να μπορούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου να φορτώνουν τα σκουπίδια σε ημιρυμουλκούμενα οχήματα press container, μέσω μεταλλικής χοάνης, με προορισμό το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων. Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 50.995 ευρώ με το ΦΠΑ και πρόκειται για ένα σταθμό που θα λειτουργήσει προσωρινά, μέχρι να αναλάβει την παραλαβή απορριμμάτων σε 10 μήνες από τώρα η εταιρεία, με την οποία θα συνάψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμβαση κατόπιν διαγωνισμού.

stathmos-metafortwshs-porrimatwnMedium

Η μεταφόρτωση θα γίνεται σε οχήματα press container, που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ έχει προβεί και στην αγορά των φορτηγών που τα ρυμουλκούν. Με τα οχήματα αυτά είναι δυνατή η μεταφορά 80 τόνων απορριμμάτων συνολικά ημερησίως, ποσότητας που υπερκαλύπτει την τοπική παραγωγή απορριμμάτων.
Με τη λειτουργία του προσωρινού σταθμού μεταφόρτωσης, αναμένεται να προκύψει μεγάλη εξοικονόμηση σε καύσιμα, καθώς θα ανεβοκατεβαίνει στη Μαραθόλακκα ένα όχημα και όχι 14 απορριμματοφόρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα λιπαντικά, τις φθορές και τις εργατώρες.

 

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

ΣΤΑ «ΟΥΖΑΚΙΑ»

2. Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 543/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας «Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκε όσον αφορά στην παραχώρηση χώρων δυτικά της οδού Αριστομένους, στο χώρο ανάπλασης στα «Ουζάκια», στην προβολή των επιχειρήσεων και σε τμήμα βάθους 4,50 μέτρων. Αυτό θα ισχύσει στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου (από Ξενοφώντος έως Δημοσθένους), στην πλατεία Δικαστικού Μεγάρου από Δημοσθένους έως Σόλωνος και στην πλατεία Διοικητηρίου από Σόλωνος έως Μακεδονίας.

oyzakia-trapezokauismata Medium

Ακόμη, στην οδό Αριστομένους και στο πεζοδρόμιό της από την οδό Βασιλέως Γεωργίου έως την οδό Βασιλίσσης Όλγας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 1,00 μέτρου από την οικοδομική γραμμή. Στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους από την οδό Βασιλίσσης Όλγας έως την οδό Πλάτωνος, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 1,40 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.
Επίσης, στον πεζόδρομο Πανταζοπούλου, από την οδό Αριστομένους μέχρι την οδό Αναγνωσταρά, ορίζεται ζώνη πλάτους 0,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή κάθε πλευράς, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων.

 

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ 08.00 ΕΩΣ 21.00

parking

3. Τροποποίηση Κανονισμού εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης σε τμήμα του κέντρου της Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης και η διαμόρφωση του ως εξής:

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 08:00 έως 14.00 και 17.00 έως 21.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00, δηλαδή δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στην ελεγχόμενη στάθμευση σε οδούς της Καλαμάτας.
Ειδικά για τους χώρους που προσδιορίζονται από την άδεια λειτουργίας ως βόρειο και κεντρικό πάρκινγκ, εφαρμόζεται ωράριο συνεχούς λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08.00 έως 21.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00. Η κατάργηση του διακεκομμένου ωραρίου και η θέσπιση ενιαίου από 08.00 έως 21.00 δε θα αποφέρει αύξηση των εσόδων κατά τις μεσημεριανές ώρες, αλλά κρίνεται αναγκαία για τη σωστή χρήση και λειτουργία των μηχανικών μέσων, με τα οποία λειτουργούν αυτοί οι χώροι στάθμευσης.
Η ελεγχόμενη στάθμευση δε θα εφαρμόζεται κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, ήτοι Πρωτοχρονιά, των Φώτων, Υπαπαντή του Χριστού, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Άγιο Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος, Δεκαπενταύγουστος, 28η Οκτωβρίου, Χριστούγεννα, επομένη Χριστουγέννων.

4. Διευθέτηση της στάθμευσης σε τμήμα της οδού Αριστομένους. Λόγω των έργων ανάπλασης, που πραγματοποιούνται στην οδό Αριστομένους και της μείωσης του πλάτους της οδού, εγκρίθηκε η απαγόρευση της στάθμευσης στην δυτική πλευρά της Αριστομένους, μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και Δημοσθένους, καθώς και η μετατροπή από στάθμευση υπό γωνία σε στάθμευση παράλληλα με την οριογραμμή του οδοστρώματος στην ανατολική πλευρά της Αριστομένους, μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και Μακεδονίας.
5. Έγκριση μελέτης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ.Ε. Καλαμάτας». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που περιλαμβάνουν καθαίρεση του παλιού ασφαλτοτάπητα και διάστρωση νέου, ασφαλτοστρώσεις και κατασκευές νέων οδών.
6. Έγκριση μελέτης του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Νησίδας και Κόμβων οδού Αρτέμιδος (Βόρειο Τμήμα)». Εγκρίθηκε σχετικά με μελέτη προϋπολογισμού 59.950 ευρώ με το ΦΠΑ, που περιλαμβάνει τις εργασίες για το φωτισμό της οδού Αρτέμιδος μεταξύ των δύο κυκλικών κόμβων, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Λαιΐκων έως τη συμβολή της Αρτέμιδος με την οδό πρόσβασης στον περιμετρικό μέσω Αγιάννας.
7. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της 3ης παρ. Αρτέμιδος, για την ίδρυση συνεργείου. Δόθηκε.
8. Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δόθηκε.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech