Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Cannot find 2017/03/06-11537 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/03/06-11537/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Συνήλθε χθες, Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην 7η/2017, Ειδική, Συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με σκοπό την εκλογή Προεδρείου του Σώματος. Κατόπιν προσκλήσεως της Προεδρεύουσας της συνεδρίασης Μαρίας Οικονομάκου, πλειοψηφήσασας Δημοτικής Συμβούλου, παρευρέθησαν 40 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ απουσίαζε ένας για λόγους υγείας.

Ύστερα από φανερή ψηφοφορία, που διεξήχθη μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Σώματος ανεδείχθη ο Παναγιώτης Καρατζέας, ο οποίος έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία 23 ψήφους, το σύνολο δηλαδή των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας. Επίσης, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ των Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, υποψήφιος για την θέση του Αντιπροέδρου του Σώματος ανεδείχθη η Μαρία Βεργινάδη, λαμβάνοντας στην πρώτη ψηφοφορία 7 ψήφους, το σύνολο δηλαδή των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας.
Μετά αντίστοιχη διαδικασία μεταξύ των Συμβούλων των λοιπών παρατάξεων της μειοψηφίας, υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα του Σώματος ανεδείχθη ο Ιωάννης Χριστόπουλος, λαμβάνοντας και στις τρεις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν από 2 θετικές ψήφους, ενώ 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι δήλωσαν λευκό.
Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων, το σύνολο των συμβούλων προέβη στην εκλογή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, με μυστική ψηφοφορία, μετά το αποτέλεσμα της οποίας:
• Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Παναγιώτης Καρατζέας, λαμβάνοντας 29 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 9 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα
• Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Μαρία Βεργινάδη, λαμβάνοντας 26 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 11 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.
• Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, από την πρώτη ψηφοφορία, εξελέγη ο Ιωάννης Χριστόπουλος, λαμβάνοντας 30 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 9 λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο.
Ο Δήμαρχος, μιλώντας προς το Σώμα, απηύθυνε ευχαριστίες προς την έως τώρα Πρόεδρο Μαρία Οικονομάκου για τις υπηρεσίες που προσέφερε, επισημαίνοντας πως ο ρόλος της ήταν δύσκολος. Τόνισε, επίσης, πως, κατά το πρώτο ήμισυ της δημοτικής θητείας, το Δημοτικό Συμβούλιο εργάσθηκε παραγωγικά και με θετικό πνεύμα, ενώ επεκράτησε ο διαλεκτικός διάλογος. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν το σύνολο των συνεδριάσεων ολοκληρώθηκε με ψηφισμένα όλα τα θέματα. Για τη στάση τους αυτή, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και ιδιαίτερα εκείνους των μειοψηφιών.
Συγχαίροντας το νέο Προεδρείο, ο Δήμαρχος ευχήθηκε να πορευθεί με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και ισότητα προς όλους. Για τον αναδειχθέντα Πρόεδρο Παναγιώτη Καρατζέα, οδοντίατρο και κρατικό ελεγκτή, τόνισε ότι έχει εμπειρία της θέσεως, διότι διετέλεσε Πρόεδρος κατά την πρώτη δημοτική περίοδο της νυν Δημοτικής Αρχής και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντά του.
Επειδή δεν επετεύχθη η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, λόγω διαφωνιών στην ανάδειξη υποψηφίων εκ μέρους των παρατάξεων της μειοψηφίας, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 12/3/2017 και ώρα 12.00 μεσημβρινή. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech