Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Φιλοξενία των παράνομων μεταναστών με δεδομένο το μεταδοτικό νόσημα

Για την έλευση στην Καλαμάτα 87 παράνομων μεταναστών, ορισμένοι εκ των οποίων πάσχουν από μεταδοτικό νόσημα (ψώρα) και τη φιλοξενία τους στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση, σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, παρουσία των Αντιδημάρχων Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Θανάση Βασιλόπουλου:

«Υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Οδηγήθηκαν εδώ 87 παράνομοι μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους έπασχαν από μεταδοτικό νόσημα - εν δυνάμει, όλοι – και εγκαταστάθηκαν προσωρινά στο χώρο που γνωρίζετε. Τα πράγματα την Παρασκευή (3 Μαρτίου 2017) ήσαν εξόχως δραματικά και προφανώς υπήρχαν πιθανοί κίνδυνοι εξάπλωσης της μεταδοτικής νόσου. Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη με τον Αστυνομικό Διευθυντή. Η Αστυνομία, η οποία διαχειριζόταν το πρόβλημα, ήταν εξόχως πιεσμένη. Αποφασίστηκε, ύστερα από μακρά συζήτηση, να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος της δημοτικής κατασκήνωσης για την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων. Μπορεί να ήρθαν όπως ήρθαν στην πατρίδα μας, όμως η παράδοση, η ανθρωπιά μας, ο πολιτισμός μας, οι πεποιθήσεις μας έχουν προτεραιότητα, γι' αυτό και τους προσφέρουμε εκεί την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.
Όλες οι Υπηρεσίες μας αγωνίστηκαν από το Σάββατο και εξής, με την παρουσία των αιρετών που είναι δίπλα μου, του κ. Γιαννόπουλου και του κ. Βασιλόπουλου, της κας Οικονομάκου, του Προέδρου της Κατασκήνωσης κ. Γυφτέα, ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Έγιναν επισκευές στα ηλεκτρικά, στα υδραυλικά, δώσαμε καθαριστικά, δώσαμε πετρέλαιο, στρώματα, κουβέρτες, όλα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες, ώστε η αντιμετώπιση να είναι ανθρώπινη. Οι άνθρωποι κάνουν αγωγή, είναι άρρωστοι, γι' αυτό λέω ότι υπήρχε κίνδυνος, όπως βεβαιώνουν οι γιατροί.
Ευχαριστώ τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους αιρετούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και να έχει και η πόλη και η πατρίδα μας την καλύτερη αντιμετώπιση από τα διεθνή μέσα, όσον αφορά στη διαχείριση αυτού του ζητήματος.
Αυτοί οι άνθρωποι ή κάποιοι από αυτούς, στα 40 μίλια έξω από την Πύλο, ειδοποίησαν τις αρχές ότι έρχονται, άρα υπάρχει διακίνηση και υπάρχουν και διακινητές και η πατρίδα μας, ως γνωστόν, αποτελεί στόχο.
Και επειδή τα μεταδοτικά νοσήματα δίνουν και παίρνουν, προφανώς πρέπει να είμαστε εξόχως προσεκτικοί, και οι Αρχές και οι καλοί εκείνοι άνθρωποι, οι οποίοι προστρέχουν για βοήθεια.
Τονίζω ότι, μετά το τέλος αυτής της ιστορίας, στη δημοτική κατασκήνωση του Ταϋγέτου θα καταστραφούν όλα τα είδη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, όπως στρώματα, κουβέρτες και οτιδήποτε άλλο, ώστε η κατασκήνωσή μας να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά μας το καλοκαίρι χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο. Επίσης, θα γίνει απολύμανση.
Η πόλη ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ υποδομές για την υποδοχή μεταναστών. Δεν μπορούσα να συναινέσω να δοθούν υποδομές όπως το Εθνικό Στάδιο, το Κλειστό, το Κλειστό του Πολυκλαδικού και η Τέντα, όπου καθημερινά αθλούνται χιλιάδες άνθρωποι. Κάνω έκκληση προς το κράτος να υπάρξει επιτέλους συγκεκριμένη πολιτική, ποιος κάνει το κουμάντο σε αυτό τον τόπο, ποιος υποδέχεται, ποιος δίνει οδηγίες. Δεν μπορεί να αφήνεται η Αστυνομία μόνη της, ούτε κάποιοι να βρίσκουν την ευκαιρία να παριστάνουν τους περισσότερο ανθρωπιστές από τους άλλους. Η υποδοχή των μεταναστών δεν αποτελεί γεγονός για προβολή. Όταν έχουμε να κάνουμε με μεταδοτικές ασθένειες μέσα σε μία πόλη, όπου κινούνται καθημερινά 100.000 άνθρωποι, πρέπει να είμαστε εξόχως προσεκτικοί».
Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που είναι ιατρός στο επάγγελμα, τόνισε ότι «έφθασαν 87 μετανάστες στην πόλη μας χωρίς να υπάρχει μία οργανωμένη ιατρική δομή να τους περιθάλψει, να κάνει διάγνωση και να δώσει οδηγίες για το πώς πρέπει να στεγαστούν, πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν και τι πρέπει να γίνει. Καταλαβαίνετε ότι με έναν ιδιώτη εθελοντή που έκανε αρχικά τη διάγνωση, βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι σε έναν κλειστό χώρο εντός της πόλης.
Ο Δήμος τους συνέτρεξε άμεσα και οδηγήθηκαν στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας. Έχει βγει η τελική διάγνωση και η αγωγή γίνεται για όλους. Σήμερα τελειώνει το πρώτο στάδιο. Η αγωγή είναι τριήμερος και χρειάζεται μία επαναληπτική δόση την Κυριακή και επανέλεγχος, για να μπορέσουν να φύγουν.
Ό,τι υλικό χρησιμοποιηθεί από την κατασκήνωση, όπως είπε ο Δήμαρχος, θα καεί και θα αντικατασταθεί με καινούριο».
Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής, όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου κινητοποιήθηκαν άμεσα και έγιναν οι αναγκαίες επισκευές στην κατασκήνωση, μετά τους παγετούς του χειμώνα, για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος ανέφερε πως «ο Δήμαρχος Πύλου πρότεινε χώρο για την υποδοχή των μεταναστών, το ίδιο και ο Δήμαρχος Μεσσήνης. Επίσης, θέλω να πω ότι υπήρχαν τρεις - τέσσερις χώροι μέχρι την Καλαμάτα, υπήρχαν κατασκηνώσεις που δε λειτουργούσαν, υπήρχαν άδεια ξενοδοχεία. Θα μπορούσαμε να στεγάσουμε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς κινδύνους και για τους ίδιους και για εμάς. Δεν έγινε όμως κάτι και έφθασαν στην Καλαμάτα».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech