Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο Δημαρχείο

Cannot find 2017/03/17-11641 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/03/17-11641/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία των Βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρου Κωνσταντινέα, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλου κ.ά.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και ανέφερε πως τον ενημέρωσε ότι στο Δήμο Καλαμάτας «η κατάσταση των σχολικών κτηρίων είναι ικανοποιητική έως εξόχως ικανοποιητική, εκτός από δύο-τρεις περιπτώσεις. Καταβάλλονται προσπάθειες, και με τα χρήματα, τα οποία έρχονται από την Κυβέρνηση και συμπληρώνονται με χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό - χρήματα του λαού είναι όλα αυτά - ώστε να δίνουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ως σημαντικότερο πρόβλημα τα κτήρια του πρώην Πολυκλαδικού, «που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και το οποίο ποτέ δε λειτούργησε σωστά. Από τότε που δημιουργήθηκε, είχε τεχνικά προβλήματα. Όπου να ΄ναι, βγαίνει η πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπάρχει συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ώστε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο και να μην έχουμε πλέον τα προβλήματα, που έχουμε κάθε χρόνο».
Τέλος, ο Δήμαρχος είπε ότι «προς τον Υπουργό έγινε γενική ενημέρωση για την κατάσταση που υπάρχει εδώ, όπως τη βλέπουμε εμείς. Ως Καλαματιανός που είναι, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Προσδοκούμε ασφαλώς τη βοήθειά του, την οποία και μας υποσχέθηκε και τη δίνει σε κάθε ευκαιρία».
Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τα αναμνηστικά δώρα που του προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «είχαμε μία ειλικρινή συζήτηση με το Δήμαρχο. Χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας για τα θέματα, στα οποία έχουμε όλοι συναρμοδιότητα. Χαιρόμαστε, επίσης, γιατί βλέπουμε - και είναι επιδίωξή μας - ότι οφείλουμε τα κοινά ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε μαζί, διότι σε αυτούς τους καιρούς - και αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας - που τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι λίγα, οφείλουμε όσοι τα διαχειριζόμαστε να τα σεβόμαστε μέχρι τελευταίου ευρώ». Ο Υφυπουργός προσέθεσε ότι «έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση - και σε αυτό υπήρξε απόλυτη σύμπτωση με το Δήμαρχο - στα λίγα προβλήματα, όπως είπε νωρίτερα κι ο ίδιος, στα λίγα προβλήματα που υπάρχουν, όσον αφορά στις κτηριακές υποδομές των σχολείων - ήδη φαίνεται ότι είναι δρομολογημένα - σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Παιδείας και στη συμβολή του στην ταχεία ολοκλήρωση της λύσης τους, να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech