Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 17 Μαρτίου 2017

Η 14η/2017 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 και τα κυριότερα θέματα, επί των οποίων αποφάσισε, είναι τα εξής:

• Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής. Εξελέγη Αντιπρόεδρος ο Σταμάτης Μπεχράκης, που προέρχεται από τη μείζονα μειοψηφία.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

e


• Ανάθεση της υπηρεσίας «Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού – κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος – αξιοποίηση ανακυκλώσιμων». Η υπηρεσία ανατέθηκε στην Ecowaste ΕΠΕ, με τους ίδιους, ουσιαστικά, όρους της ισχύουσας σύμβασης, προσαρμοσμένους στις διαμορφωμένες συνθήκες, όπου απαιτείται, και με εκτιμώμενη διάρκεια της σύμβασης ενάμιση μήνα, που αντιστοιχεί σε ποσόν 175.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, εν αναμονή της υπογραφής σύμβασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με την ανάδοχο του σχετικού διαγωνισμού (κεντρική διαχείριση) και δεδομένου ότι η ανάδοχος θα πρέπει να αρχίσει να υποδέχεται απορρίμματα δέκα μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

20090811 001-koimhthrio

• Επί του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή στεγάστρου πρόναου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Καλαμάτας». Μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Ν. Παπουτές – Κ. Μέγγος, που προσέφερε έκπτωση 41,05%, σχετικά με έργο προϋπολογισμού 40.001 ευρώ με το ΦΠΑ. Το στέγαστρο θα κατασκευασθεί μπροστά στη δυτική (κεντρική) θύρα του Ιερού Ναού.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

makedonias-artemidos

• Επί του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας». Μετά πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής και κατάθεση πλήθους ενστάσεων και προσφυγών, ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία Πρωτεύς ΑΤΕΕ, με συνολική τιμή 5.798.710 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων αναπροσαρμογής 15% και ΦΠΑ 24%.
Στο πλαίσιο του έργου, θα αλλαχθούν 14.737 φωτιστικά σώματα με νέα, που περιλαμβάνουν λαμπτήρες LED, κάτι που σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας, πολύ λιγότερες ζημιές και πολύ λιγότερες εργατώρες για αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΤΕΝΤΑΣ»

tenta

• Επί του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Αντικατάσταση του υλικού επικάλυψης Γυμναστηρίου 'Τέντα' Δήμου Καλαμάτας (προμήθεια και τοποθέτηση)». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το 1ο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού, με το οποίο δεν γίνονται αποδεκτές δύο εταιρείες και συνεχίζουν στο διαγωνισμό τρεις.
• Επί του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών σιδηροπωλείου, χρωμάτων κ.λπ. 2016». Εγκρίθηκε το 3ο πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού, με το οποίο εξέπεσε η προσωρινή ανάδοχος λόγω μη προσκόμισης πιστοποιητικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ η προμήθεια κατακυρώθηκε, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή ανά είδος, στις εταιρείες ΤΕΪΛΟΡΣ Συμβουλευτική Βιομηχανική ΕΠΕ, ΒΕΡΝΙΚΟΛ ΑΤΕΒΕ ΚΑΙ Δ. & Κ. Πανταζής.

• Επί του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια εκτυπώσεων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο τα δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνική προσφορά ήταν σύμφωνα με τα απαιτούμενα από τη διακήρυξη και προκρίνονται όλοι οι συμμετέχοντες, 6 τον αριθμό, στο επόμενο στάδιο της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών.

  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

SDC10033 Medium

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ.Ε. Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν σχετικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Θα εκτελεσθούν ανακατασκευές ταπητών και νέες ασφαλτοστρώσεις, ενώ θα κατασκευασθούν και ορισμένοι νέοι δρόμοι.

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Βελτίωση οδοποιίας για πρόσβαση στις βιομηχανικές μονάδες και σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παρεμβάσεις θα γίνουν νότια της εθνικής οδού Ασπροχώματος – Μεσσήνης, όπου είναι εγκατεστημένες οι περισσότερες βιομηχανικές μονάδες, καθώς και στο Πλατύ και στον Άρι και αλλού.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή αποχωρητηρίων σε κοινόχρηστους χώρους». Εγκρίθηκαν αναφορικά με έργο προϋπολογισμού 28.000 ευρώ με το ΦΠΑ για την κατασκευή δημόσιων WC ανατολικά και στο μέσον του κτηρίου του Δημοτικού Θεάτρου, στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον της διασταυρώσεως Ιατροπούλου και Νέδοντος και σε σημείο πλησίον της συμβολής Νέδοντος και γέφυρας προς οδό Λαιΐκων. Θα δημιουργηθούν ανεξάρτητα κτίσματα διαστάσεων 2,40 μ. x 5,60 μ. και ύψους 3 μέτρων.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣartemidos-

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός νησίδας και κόμβων οδού Αρτέμιδος (βόρειο τμήμα)». Εγκρίθηκαν σχετικά με έργο προϋπολογισμού 59.950 ευρώ με το ΦΠΑ. Περιλαμβάνονται οι εργασίες για το φωτισμό της οδού Αρτέμιδος από τη συμβολή της με την οδό Λαιΐκων έως τον κόμβο που οδηγεί στον περιμετρικό.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech