Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης στο Δημαρχείο

Cannot find 2017/03/24-11699 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/03/24-11699/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη. Ο Αναπλ. Υπουργός είχε συνάντηση εργασίας πλέον της ώρας με το Δήμαρχο και στελέχη του Δήμου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, ήσαν:
1. Ανάπτυξη των περιοχών Ελαιοχωρίου και Αλαγονίας
2. Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
3. Έργα ΕΣΠΑ
4. Έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.ά.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τη στήριξη της Καλαμάτας και για τη δημιουργική συμβολή του στην ικανοποίηση αιτημάτων του Δήμου, όπως για παράδειγμα η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου.
Για τη στήριξή του προς την πόλη, ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Χαρίτση ως συμβολικό δώρο ένα γλυπτό, που αναπαριστά λεπτομέρεια από τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Συγκλήτου, το 1821.
Ως προς τα θέματα που εθίγησαν, δόθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό οι εξής κατευθύνσεις:
Α. Για την Αλαγονία και το Ελαιοχώρι θα υπάρξει χρηματοδότηση αναβάθμισης του κύριου οδικού δικτύου: Εθνική Οδός – Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Αρτεμισία - Εθνική Οδός και Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός, καθώς και Εθνική Οδός – Περιβολάκια – Ελαιοχώρι - Μονή Δήμιοβας – Καλαμάτα. Ο Δήμος θα υποβάλει σχετικές μελέτες.
Β. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού θα υποστηριχθεί οικονομικά με το περυσινό ποσό από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού
Γ. Για τα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία και την προώθηση των διαδικασιών ανακύκλωσης - κομποστοποίησης μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ, θα υπάρξουν παρεμβάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού προς το νέο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας (Υπουργείο Οικονομικών) και τη Γενική Γραμματέα Περιβάλλοντος (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech