Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εθελοντική δράση καθαρισμού Let's do it την Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Χθες, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στο ιστορικό Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας συνάντηση εκπροσώπων από Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλα Σωματεία, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Αντικείμενό της ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός της εθελοντικής δράσης καθαρισμού με τίτλο "Let's do it Greece", που θα διενεργηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

letsdoitgreece 16 1

Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθελοντική εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Φέτος για έκτη φορά, φιλοξενείται στη χώρα μας η συγκεκριμένη εκστρατεία, που «υιοθετήθηκε» και στην Ελλάδα. Σκοπός είναι μέσα σε μία ημέρα, να γίνει συντονισμός ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας, πέραν της οργανωτικής υποστήριξης, θα βοηθήσει στη διενέργεια αυτής της εκστρατείας παρέχοντας τα αναγκαία υλικά και μέσα, όπως σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και εργαλεία καθαρισμού, καθώς και τα αναγκαία οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλέξουν οι εθελοντές.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ
ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ

Από το Δήμο Καλαμάτας, στο χώρο των Συνεργείων, θα χορηγούνται πλαστικές σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης, τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Σάββατο 1/4/2017 στο Συνεργείο Καθαριότητας κατά το διάστημα 8 π.μ. – 11 π.μ.
Κυριακή 2/4/2017 στο Συνεργείο Πρασίνου κατά το διάστημα 8 π.μ. – 11 π.μ.
Η συγκέντρωση των απορριμμάτων θα γίνει με τον εξής τρόπο:
Τα ανακυκλώσιμα (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) μπαίνουν σε διαφορετικές σακούλες από τα κοινά απορρίμματα. Αυτές δένονται και τοποθετούνται σε προσβάσιμους χώρους, ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να τα απομακρύνει ο Δήμος.
Τα οργανικά (χορτάρι, κλαδιά) συγκεντρώνονται στους νέους χώρους κομποστοποίησης, που κατασκεύασε ο Δήμος (Ανατολικό Κέντρο, Δυτικό Κέντρο, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ΒΙΟΠΑ, νέο Δημαρχείο). Σε διαφορετική περίπτωση, συγκεντρώνονται σε προσβάσιμο χώρο, για να τα διαχειριστεί κατόπιν ο Δήμος Καλαμάτας.
Μπορείτε εδώ να δείτε ποιος θα μετάσχει και ποιες περιοχές θα καθαρισθούν.

Τηλ. επικοινωνίας Δήμου Καλαμάτας: Προϊσταμένη Τμήματος Ανακύκλωσης Κοκκωνία Γιαννοπούλου 698 0051226.

letsdoitgreece_8--.jpgletsdoitgreece_9--.jpgletsdoitgreece_11--.jpgletsdoitgreece_12--.jpgletsdoitgreece_13--.jpgletsdoitgreece_14--.jpgletsdoitgreece_15--.jpgletsdoitgreece_16--.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech