Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Περικοπή μισθού

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας εξαιρετικά επείγον έγγραφο, το οποίο απευθύνεται προς τους πιστοποιημένους στην Ενιαία αρχή Πληρωμής εκκαθαριστές αποδοχών. Σε αυτό αναφέρεται ότι δεν οφείλεται μισθός όταν ο υπάλληλος από υπαιτιότητά του δεν παρέσχε υπηρεσία καθόλου ή εν μέρει, ενώ η περικοπή επιβάλλεται με πράξη του αρμόδιου για την εκκαθάριση και πληρωμή των δαπανών οργάνου, το οποίο οφείλει να ειδοποιήσει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προσωπικού ή της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος».

Σκοπός της αποστολής του εγγράφου είναι «να διασφαλισθεί ότι στις μισθοδοτικές καταστάσεις οι οποίες προωθούνται στην ΕΑΠ περιλαμβάνονται δικαιούχοι οι οποίοι αποδεδειγμένα παρείχαν υπηρεσίες το αντίστοιχο χρονικό διάστημα».

Το έγγραφο προωθήθηκε σε όλες τις Διευθύνσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, με αυστηρή οδηγία να προχωρούν σε πράξεις περικοπής αποδοχών εφόσον ο υπάλληλος απουσιάζει αδικαιολόγητα έστω και μερικώς από την εργασία του.

Στο Δήμο Καλαμάτας και στο νέο Δημαρχείο υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής της παρουσίας των υπαλλήλων και σύντομα αυτό θα επεκταθεί για να καλύψει και τους υπαλλήλους που εργάζονται στο ιστορικό Δημαρχείο, στα Συνεργεία και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech