Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρόσκληση για Κέντρο Κοινότητας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος», Άξονα Προτεραιότητας 2Α, «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με τίτλο «Λειτουργία one stop shop / Κέντρων Κοινότητας ευπαθών ομάδων, με διευρυμένες υπηρεσίες». Η Πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε Δήμους πρωτευουσών Νομών.
Η προκηρυχθείσα Πράξη αφορά στην επιχορήγηση των δυνητικών δικαιούχων για τη συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας με περιοχή ευθύνης όλο το Νομό και διάρκεια λειτουργίας 3 έτη.
Τα Κέντρα Κοινότητας με περιοχή ευθύνης το Νομό διαμορφώνουν ένα ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης με στόχευση στις ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες, διαρθρώνονται δε ως εξής:
• Κέντρο Κοινότητας – Κεντρική Μονάδα, στο Δήμο έδρας του Νομού
• Κέντρο Κοινότητας – Κινητή Μονάδα, με ευθύνη κάλυψης των αναγκών του συνόλου των Δήμων του Νομού.
Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α' Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας, στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και στην κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση, των ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλει πρόταση, προκειμένου να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρηματοδοτηθεί για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech