Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εξέλιξη των έργων του Δήμου με έμφαση στην περιφέρεια της πόλης

Καλώς προχωρούν τα έργα που ο Δήμος Καλαμάτας υλοποιεί, ενώ προετοιμάζεται η πραγματοποίηση και άλλων, κυρίως χάρη στην εξασφάλιση ευνοϊκής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα έργα εκτελούνται κυρίως στην περιφέρεια της πόλης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ότι «ολοκληρώνονται μέχρι το φθινόπωρο τα έργα στα «Ουζάκια», στον ποταμό Άρι στα Ακοβίτικα, στην πρώην Καρδιολογική, στο γήπεδο των πρώην Σφαγείων και σε εκείνο στα Παλιάμπελα.
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο του μεγάλου δυτικού ποδηλατόδρομου: Νέδοντος - μαρίνα – λιμάνι.
Ήδη δημοπρατήθηκε σήμερα το πρώτο έργο από τη Β΄ φάση της χρηματοδότησης, η ανάπλαση στις οδούς Αύρας, Ηρώων και στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, στη μαρίνα. Προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ, που προσέφερε έκπτωση 59,43 %. Στην ίδια ομάδα έργων περιλαμβάνεται η κατασκευή του γηπέδου Λαιΐκων και εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο Βάλτο, όπου βρίσκονται σημαντικές βιομηχανικές μονάδες.
Από τις εκπτώσεις των έργων αυτών θα προκύψει μία σειρά άλλων σημαντικών έργων, όπως είναι η διαμόρφωση χώρων για τη Σχολή Χορού στο Μέγαρο Χορού, το γήπεδο του «Απόλλωνα» και εκτεταμένες αναπλάσεις. Σημειώνεται ότι στο Ζουμπούλειο μέγαρο θα εγκατασταθεί το παράρτημα Καλαμάτας του «Δημόκριτου», που προσωρινά εγκαθίσταται στο δημοτικό κτήριο της οδού Παπατσώνη 4, γι' αυτό και θα μετακομίσει η Σχολή Χορού.
Οπωσδήποτε, περιλαμβάνεται το ανοιχτό θέατρο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2018».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech