Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ορκίσθηκαν 400 νεοσύλλεκτοι του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Cannot find 2017/04/06-11794 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/04/06-11794/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Όρκο πίστης στην ελληνική πατρίδα έδωσαν 400 νεοσύλλεκτοι της 2017 Β΄ ΕΣΣΟ, σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά». Εκατοντάδες συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων τους καμάρωσαν και χειροκρότησαν θερμά τους νέους στρατιώτες. Στην ορκωμοσία παρέστη ο Δήμαρχος.

Της εκκλησιαστικής τελετής προέστη εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ έψαλε χορωδία στρατιωτών.
Ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας, στην ημερήσια διαταγή του, κάλεσε τους ορκισθέντες στρατιώτες να ακολουθήσουν το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, τονίζοντας πως θα πρέπει να είναι υπερήφανοι, καθώς υπηρετούν την κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ, Υποστράτηγος Ιωάννης Μακρής.
Σημειώνεται ότι την τελετή ορκωμοσίας κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ»

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι «πρέπει να αγωνιστούμε περισσότερο, για να συνεχίσει το στρατόπεδο να λειτουργεί εδώ και να μη μείνουμε μόνο στο επίπεδο των δηλώσεων, των συγκεντρώσεων και των διακηρύξεων. Το στρατόπεδο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Καλαμάτας, με την ιστορία της Μεσσηνίας, με τους αγώνες των προγόνων μας, ενώ είναι απαραίτητο και για ζητήματα ασφαλείας.
Ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται όχι μόνο λεκτικά, αλλά και επί της ουσίας. Βοηθούμε στην πράξη τις Ένοπλες Δυνάμεις».

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «σε λίγο ολοκληρώνεται η πύλη του ιστορικού χώρου, όπου ήταν η έδρα του Συντάγματος και μέχρι το Μάιο θα έχουμε κάνει μία μεγάλη εκδήλωση εκεί, η οποία θα αναφέρεται στην ιστορία του Συντάγματος και στην προσφορά του στο έθνος. Πίσω από την πύλη θα τοποθετηθεί η προτομή του αειμνήστου Στρατηγού Κετσέα, ο οποίος έφερε συντεταγμένο το Σύνταγμα από το αλβανικό μέτωπο».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πιθανή κατάργηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως στην Καλαμάτα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «υπάρχει πολλή παραφιλολογία, υπάρχουν πολλές σκέψεις και στέρεες απόψεις δήθεν ειδημόνων, επισήμως όμως δεν υπάρχει κάτι. Γενικότερα, υπάρχει μία ανησυχία, αλλά επίσημα κείμενα δεν υπάρχουν».
Ο Δήμαρχος είπε, επίσης, ότι είναι «βέβαιος πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έρθει στην Καλαμάτα, γιατί θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στα εγκαίνια της πύλης του Συντάγματος, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech