Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ρύθμιση οφειλών προς Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, με μεγάλο αριθμό διατάξεων για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το γεγονός ότι επανέρχεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή μεταβιβαστικού συμβολαίου (αγοραπωλησία, δωρεά, γονική παροχή κ.λπ.) η έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ από τους Δήμους. Η σχετική βεβαίωση παλαιότερα προβλεπόταν και στη συνέχεια καταργήθηκε ως υποχρέωση. Προφανώς, διαπιστώθηκε η αδυναμία είσπραξης οφειλών από ΤΑΠ, οπότε επανέρχεται ως προϋπόθεση για τη σύνταξη συμβολαίου.

Επίσης, προβλέπεται διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών στους Δήμους, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές ευεργετικές προβλέψεις. Προβλέπεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν μέσα σε τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου αίτηση, για να μπουν στη διαδικασία της ρύθμισης. Αν καταβληθεί ολόκληρο το κεφάλαιο, θα διαγράφονται κατά 100% τα αντίστοιχα πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκοι.
Αν κάποιος δεν μπορεί να καταβάλει ολόκληρο το ποσό του κεφαλαίου, θα μπορεί να το πληρώσεις σε δόσεις, από 2 μέχρι και 100, με ανάλογες μειώσεις, οι οποίες ξεκινούν από 80% και φτάνουν έως 10%, στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
Με την υπαγωγή στη ρύθμιση δίδεται η εντολή στη ΔΟΥ να αρθεί η δέσμευση της φορολογικής ενημερότητας του πολίτη και αναστέλλονται οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος του. Η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν τρεις δόσεις.
Με την έκδοση του νόμου, ο Δήμος θα αποστείλει ειδοποιητήρια, για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών τους.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech