Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διαχείριση κλαδεμάτων και ανεπιθύμητης βλάστησης στα «πράσινα σημεία»

Cannot find 2017/04/07-11818 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/04/07-11818/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Έξι «πράσινα σημεία» για την εναπόθεση προϊόντων κλαδέματος και περιποίησης των κήπων έχει δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας. Αυτά βρίσκονται στο Ανατολικό Κέντρο, το Δυτικό Κέντρο, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το φυτώριο του Δήμου Καλαμάτας, το νέο Δημαρχείο και το Βιοτεχνικό Πάρκο.

Στα «πράσινα σημεία» είναι δυνατή η εναπόθεση των προϊόντων κλαδέματος και της ανεπιθύμητης βλάστησης από κήπους, τα οποία οι πολίτες έχουν αφαιρέσει, σε χώρους εμβαδού 15 τετραγωνικών μέτρων, όπου η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Δίπλα από κάθε τέτοιο χώρο υπάρχει έτερος χώρος 100 τετραγωνικών μέτρων, περιφραγμένος, για το θρυμματισμό των προϊόντων κλαδέματος κ.λπ. Σκοπός είναι η κομποστοποίηση του θρύμματος για χρήση στα πάρκα και τα παρτέρια του Δήμου Καλαμάτας.
Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση διαχείρισης των κλαδεμάτων και προϊόντων περιποίησης του κήπου τους επιτόπου, καθώς είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία κομποστοποιητή σχεδόν σε κάθε κήπο. Ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει τις αναγκαίες συμβουλές και καθοδήγηση.
Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, οι πολίτες καλούνται να μεταφέρουν τα κλαδέματα και τα προϊόντα του καθαρισμού των κήπων τους στα «πράσινα σημεία», ώστε η πόλη να παραμένει καθαρή και αυτή η ανεπιθύμητη βλάστηση να τύχει αξιοποίησης.
Επισημαίνεται ότι βάσει του εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμού Καθαριότητας, η εναπόθεση κλαδεμάτων και κομμένων χορταριών δίπλα σε κάδους απορριμμάτων απαγορεύεται και επιφέρει σημαντικά πρόστιμα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech