Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εγκαινιάσθηκε το Ιππικό Κέντρο Πλατέος, κοσμοσυρροή στις ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου

Cannot find 2017/04/24-11911 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/04/24-11911/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Θαυμάσιες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ίππων κοσμούν το Πλατύ, γεγονός που ενισχύει το έθιμο των ιπποδρομιών και θα καταβληθεί προσπάθεια να αναδειχθεί αυτή η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας σε κέντρο των ιππικών αγώνων στην Πελοπόννησο. Τις κατασκεύασε ο Δήμος Καλαμάτας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER (προϋπολογισμός: 128.000 ευρώ) και σκοπός είναι να πλαισιώσουν και να τονώσουν τους πατροπαράδοτους ιππικούς αγώνες που διεξάγονται στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου και το Δεκαπενταύγουστο.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΤΟ ΠΛΑΤΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΙΠΠΙΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

e Medium

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες, Κυριακή 23 Απριλίου 2016, μετά την τέλεση αγιασμού με την ευκαιρία των εγκαινίων του ιππικού κέντρου, εξέφρασε ικανοποίηση επειδή πραγματοποιήθηκε το έργο αυτό παρά την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι «μπορεί το Πλατύ να γίνει κέντρο των ιππικών αγώνων της Πελοποννήσου». Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «είναι καθήκον μας να προχωρήσουμε με την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο Φιλίππων, να πολλαπλασιάσουμε τους αγώνες και να καταστήσουμε το Πλατύ κέντρο των ιππικών αγώνων της Πελοποννήσου».

i Medium

Έδωσε δε την υπόσχεση «κάθε χρόνο στους ιππικούς αγώνες να προσθέτουμε κάτι περισσότερο», επισημαίνοντας την αξία της ενότητας όλων, όσοι επιτελούν το έθιμο των ιπποδρομιών στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.
Ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες προς τον επιχειρηματία Γιώργο Μαντζή, ευεργέτη του Πλατέος και του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας εκ μέρους του ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό. Τέλος, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους διατελέσαντες Δημάρχους Αρφαρών και Προέδρους της Κοινότητας Πλατέος για το ιππικό κέντρο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Νικόλαος Νίκας, εξαίροντας τη σημασία δημιουργίας του ιππικού κέντρου.

ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΛΗΘΟΥΣ

q Medium

Ακολούθησαν οι ιπποδρομίες στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, σε διαδρομή χιλίων μέτρων, με αφετηρία σημείο κοντά στο εξωκκλήσι του Αγίου. Τις παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πολλές εκατοντάδες κατοίκων του Πλατέος και άλλων φίλων του εθίμου.
Στην 1η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα «Κε Σερά Σερά», ιδιοκτησίας Αναστασίου Θλιμμένου, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά, «Έκι», ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μανιάτη και Δικαίου, με αναβάτη τον Αλέξανδρο Γεωργίου και «Γιουσέιν Κολντ», ιδιοκτησίας Ευαγγέλου Καπόγλη, με αναβάτη τον ίδιο. Πρώτος ο ίππος «Έκι».
Στη 2η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα «Αθήρ Ντουμπάι», ιδιοκτησίας Ιωάννη Ταχταμπά, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά και «Πόμερολ», ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Λίβα – Γεώργιου Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα. Νικητής ο ίππος «Αθήρ Ντουμπάι».
Στην 3η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα «Τοπ Κόουτ», ιδιοκτησίας Γαρυφαλλιάς Ταχταμπά, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά, «Ινσάιντ Τρακ», ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μανιάτη και Δικαίου, με αναβάτη τον Αλέξανδρο Γεωργίου και «Τσάρος», ιδιοκτησίας Ευάγγελου Σκιαδά – Γεωργίου Τσαγκάρη, με αναβάτη το Γεώργιο Τσαγκάρη. Πρώτος ανεδείχθη ο ίππος «Τοπ Κόουτ».

x Medium

Στην ιπποδρομία μεταξύ των πρώτων ίππων των τριών ιπποδρομιών καθαρόαιμων, έλαβαν μέρος τα άλογα «Έκι», «Αθήρ Ντουμπάι» και «Τοπ Κόουτ». Νικητής των νικητών, ο «Αθήρ Ντουμπάι», με δεύτερο τον «Τοπ Κόουτ» και τρίτο τον «Έκι».
Στην κούρσα μεταξύ μιγάδων και ντόπιων αλόγων έλαβαν μέρος οι ίπποι «Μπέμπης», ιδιοκτησίας Νώντα Μπάκα, με αναβάτη τον ίδιο, «Μελινάκι», ιδιοκτησίας Μωραγιάννη Σωτηρίου, με αναβάτη τον Ευάγγελο Καπόγλη, «Τσώνος», ιδιοκτησίας Δημητρίου Δρούγα, με αναβάτη τον ίδιο και «Δίας», ιδιοκτησίας Αθηνάς Δημητροπούλου, με αναβάτρια την ίδια. Πρώτος ήλθε ο ίππος «Δίας».

z3 Medium

Ακολούθησε η απονομή βραβεύσεων, ενώ διά χειρών του Δημάρχου έλαβε τιμητική πλακέτα ο Δήμος Τσαγκάρης, για την πολύχρονη προσφορά του αειμνήστου πατέρα του Βασίλειου στους ιππικούς αγώνες.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech